Τετάρτη 29 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΑΤΑ
Μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί

Εκλογική διακήρυξη της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας

Κάλεσμα προς τους αυτοαπασχολούμενους στο ταξί να ενισχύσουν μαζικά τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ, στις ερχόμενες εκλογές του κλάδου για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο ΣΑΤΑ και την εκλογή αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών, απευθύνει στην εκλογική της διακήρυξη η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» (ΕΠΣ). Οι εκλογές διεξάγονται στις 2, 3 και 4 Ιούνη στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ (πλ. Καραϊσκάκη) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και οι ταξιτζήδες ψηφίζουν με την ταυτότητά τους ή την άδεια αυτοκινητιστή ή το βιβλίο μεταβολών, με μειωμένη συνδρομή στα 20 ευρώ. Οι αγωνιστικές - αντιμονοπωλιακές δυνάμεις του κλάδου συμμετέχουν στις εκλογές μέσα από το ψηφοδέλτιο της «ΕΠΣ», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαυρίκη.

Αναλυτικά, η διακήρυξη της ΕΠΣ, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Το δίχρονο αυτό δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες, με αποκορύφωμα την πολυήμερη απεργία μας το καλοκαίρι του 2011. Ορθώσαμε ανάστημα απέναντι στη φοροληστεία, την απελευθέρωση, απέναντι σε κάθε μέτρο που στόχο έχει τον εκτοπισμό μας για να μείνει ελεύθερος ο χώρος να επενδύσουν τα μονοπώλια. Δεν λυγίσαμε στις διώξεις και τα δικαστήρια. Αποδείξαμε ότι έχουμε δύναμη. Σήμερα και ενώ η κρίση και οι συνέπειές της είναι πιο ορατές, είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των συσχετισμών, η ισχυροποίηση των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων που θα συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος, η ενίσχυση της συμμαχίας με τους άλλους εργαζόμενους που υποφέρουν.

Ολες οι κυβερνήσεις και η σημερινή και τα κόμματα που είναι υπέρ της απελευθέρωσης και συμβάλλουν στην καταστροφή μας, αξιοποίησαν για να επιτύχουν το στόχο τους, τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία και το ΣΑΤΑ. Γι' αυτό σήμερα οι γαλαζοπράσινοι ακόλουθοι της τρικομματικής συγκυβέρνησης θέλουν να μας πείσουν ότι ήταν επιτυχία ο νόμος 4070 που θεσμοθετεί τα επταθέσια και εννιαθέσια. Είναι ξεπουλημένοι, γιατί στηρίζουν με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση που τάχα πιέζεται από την τρόικα και τα έχουν βρει με το ΣΕΤΕ που θέλει να μας πάρει τη δουλειά. Υπηρετούν τα συμφέροντα των μαντράδων, δεν ενδιαφέρονται για τον ταξιτζή με μισή και μία άδεια.

Μην παρασύρεστε από τα ψηφοδέλτια των λεγόμενων "ανένταχτων", "ανεξάρτητων" και "ακομμάτιστων". Φτιάχνουν παρατάξεις μόνο για τις εκλογές, το υπόλοιπο διάστημα είναι ανύπαρκτοι. Σε όλες τις μεγάλες μάχες στοιχήθηκαν πίσω από τη γραμμή του συμβιβασμού, κλακαδόροι του Λυμπερόπουλου και της ΕΣΕΕ. Καμιά συμβολή δεν είχαν στην ανάπτυξη των αγώνων.

Απομόνωσε το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που θέλει να βρωμίσει με την παρουσία του τον κλάδο. Η παράταξή τους ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι να έχουν οι ταξιτζήδες "φωνή στη βουλή" από τους εκλεγμένους Χρυσαυγίτες. Αυτούς που υποστηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του ΣΕΤΕ, τους πραγματικούς δηλαδή αντιπάλους των ταξιτζήδων, που προτείνουν δουλειά σε εργάτες με 14 ευρώ, που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία. Είναι αυτοί που ζητάνε την ψήφο σου για να επιβάλουν όπως λένε "τον επανέλεγχο όλων των ειδικών αδειών" σε όλους τους ταξιτζήδες.

"Η ισχυροποίηση της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας δεν αφορά στενά την ίδια, σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη. Είναι απάντηση στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, που πρεσβεύουν όλοι οι άλλοι, είναι συμβολή στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι στήριγμα στους χιλιάδες συναδέλφους που παλεύουν με νύχια και με δόντια, ενάντια στις δυσκολίες που αυξάνονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ