ΠΑΣΕΒΕ
«Ολοι στο δρόμο του αγώνα»

Καλεί σε κλείσιμο μαγαζιών στις 23 Φλεβάρη και ασκεί κριτική στη στάση της ΓΣΕΒΕΕ με αφορμή τα συμπεράσματα της έρευνας για τα επαπειλούμενα «λουκέτα»

Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011

Σημαντική ανταπόκριση από τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους βρίσκει το αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) για κλείσιμο καταστημάτων στις 23 του Φλεβάρη. Η ΠΑΣΕΒΕ απευθύνει μήνυμα κοινής δράσης, τονίζοντας ότι «την Τετάρτη 23 Φλεβάρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας και πορευόμαστε με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην πανελλαδική απεργία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ». Καλεί επίσης και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Το ζήτημα της συμμετοχής στην κινητοποίηση έχει ήδη τεθεί στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, όπου συζητείται και λαμβάνονται αποφάσεις. Σε κλείσιμο των μαγαζιών και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια καλεί ήδη η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Κλείσιμο καταστημάτων αποφάσισε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ). Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καλεί σε «καθολική πανδημοτική απεργία όλων των κλάδων των ΕΒΕ μαζί με όλους τους εργαζόμενους».

Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει στο κάλεσμά της ότι «στο χρόνο που πέρασε, χιλιάδες μικρομάγαζα έβαλαν λουκέτο και πολλοί συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η θέση μας συνεχώς θα χειροτερεύει». Προσθέτει ότι «το χρήμα που άδειασαν από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων οι πολιτικές της κυβέρνησης της "τρόικας" και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη μείωση των μισθών, των συντάξεων, το πρόσφεραν απλόχερα στις τράπεζες, στους βιομήχανους και τα πολυκαταστήματα με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια». Και καταλήγει: «Φτάνει πια!!! Οι πλάτες μας δεν αντέχουν άλλες θυσίες», «όλοι στο δρόμο του Αγώνα!!!».

Ωρα για δράση

«Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν ανάγκη τις "έρευνες" αλλά δράση», τονίζει η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, σχολιάζοντας την τελευταία έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με την πορεία των μικρών επιχειρήσεων, η οποία δείχνει ότι πάνω από 400.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με χρεοκοπία. Η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Δεν χρειαζόταν η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ για να επιβεβαιώσει αυτό που είναι γνωστό σε όσους ζουν από μέσα την κατάσταση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επιχειρήσεων και όχι από τις πολυθρόνες των υπουργικών γραφείων "των κοινωνικών διαλόγων".

Ούτε προκαλεί εντύπωση ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 84,3% των πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι η ρευστότητα, όταν η πολιτική που η ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ θεοποιεί είναι η πολιτική των μισθών και συντάξεων πείνας, η ακριβοπληρωμένη Υγεία και Παιδεία των φροντιστηρίων, το πετσόκομμα των δώρων, οι εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, η ληστεία των διοδίων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της ΔΕΗ κλπ.

Το να βαυκαλίζεται η ΓΣΕΒΕΕ ότι το 37,3% των ερωτηθέντων επικροτεί τη συμβιβασμένη και επικίνδυνη στάση των "κοινωνικών διαλόγων" που η ίδια έχει επιλέξει, όταν αποκρύπτει ότι το 52,3% προκρίνει πιο δυναμικές ενέργειες όπως: Οργανωμένη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο (35,2%), κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις (12%), κλείσιμο καταστημάτων (5,1%)... μόνο γέλωτα προκαλεί όταν αρνείται να προκηρύξει το κλείσιμο των καταστημάτων για τις 23 Φλεβάρη, τη στιγμή που δεκάδες Ομοσπονδίες και σωματεία έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Η θέση της ΠΑΣΕΒΕ επιβεβαιώνεται: Η οργανωμένη ενιαία και συντονισμένη πάλη με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται και αυτά που έρχονται, είτε με το "επικαιροποιημένο μνημόνιο", είτε με την "επαναδιαπραγμάτευση του χρέους" και το "ευρω-ομόλογο" ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, μπορεί να βάλει φραγμό στην πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, πατώντας στα "κουφάρια" των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ.

Την Τετάρτη 23 Φλεβάρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας και πορευόμαστε με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην πανελλαδική απεργία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινή δράση της ΠΑΣΕΒΕ ενόψει της κινητοποίησης (2013-09-07 00:00:00.0)
Στάση αποπροσανατολισμού και απραξίας (2012-09-26 00:00:00.0)
«Κύμα» αποφάσεων συμμετοχής (2012-09-21 00:00:00.0)
Στις 15 του Ιούνη κλείνουμε μαγαζιά και βιοτεχνίες (2011-06-09 00:00:00.0)
Κατεβάζουν τα ρολά στις 5 του Μάη (2010-05-02 00:00:00.0)