ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στόχος η συνέχιση της ταξικής πορείας

Αρχίζει την Παρασκευή το 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Τετάρτη 17 Γενάρη 2001

Το 19ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό της οργανώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 19-20-21 Γενάρη. Συμμετέχουν 570 αντιπρόσωποι απ' όλη τη χώρα, ενώ στο προηγούμενο συνέδριο συμμετείχαν 505. Τις δύο πρώτες μέρες θα συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου, η οικονομική και γενικότερη κατάσταση των εργαζομένων της χώρας, το συνδικαλιστικό κίνημα, ο ρόλος του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στόχος της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας, την οποία έχει εμπιστευτεί η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου είναι να επιβεβαιωθεί ο ταξικός και αγωνιστικός προσανατολισμός της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Θα χαραχτούν επίσης, οι στόχοι πάλης για το επόμενο διάστημα. Το συνέδριο θα κλείσει με τις αρχαιρεσίες για εκλογή νέας διοίκησης.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας της χώρας, επισημαίνει κατ' αρχήν, τη μεγάλη σημασία του συνεδρίου, το οποίο είναι «κορυφαίος σταθμός της αγωνιστικής πορείας του κλάδου και σημαντικό γεγονός για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας». Σημειώνει επίσης, την καθοριστική σημασία της ενίσχυσης της «κοινής δράσης με όλους όσοι πιστεύουν στη δύναμη του αγώνα», ενώ επιλέγει τη σύγκρουση από την υποταγή, γιατί «αυτό διδάσκει η ιστορία της ταξικής πάλης».

Για τη χρονική συγκυρία του συνεδρίου υπογραμμίζει ότι: «βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη της πιο βίαιης επίθεσης σε κατακτήσεις και θεμελιακά δικαιώματα που έχουν επιβληθεί μέσα από μακρόχρονους, επίμονους, ταξικούς αγώνες:

Για τη βίαιη, αδίστακτη και συντονισμένη επίθεση κεφαλαίου-κυβέρνησης σε θεμελιακά δικαιώματα τονίζεται ότι το Συνέδριο καλείται ανάμεσα σε άλλα: «ν' αποκαλύψει την προδοτική στάση των πλειοψηφιών στα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα, που μαζί με εργοδοσία και κυβέρνηση σφίγγουν τη θηλιά των αντεργατικών μέτρων στο λαιμό της εργατικής τάξης. Να βοηθήσει για την απομόνωσή τους. Να ενισχύσει με τις αγωνιστικές αποφάσεις του το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που, 20 μήνες μετά τη συγκρότησή του, έχει αποδείξει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του».

Τέλος, καλείται το συνέδριο να δώσει: «ιδιαίτερη βαρύτητα και προτεραιότητα στο κτίσιμο και στερέωμα του μετώπου, που θα φέρνει τις λαϊκές δυνάμεις στο προσκήνιο των εξελίξεων σε θέση αντιπαράθεσης και ρήξης με την πλουτοκρατία και τα πολιτικά της πιόνια, που θα συνδέει την πάλη του σήμερα με την προοπτική ενός αύριο που ο λαός θα διαφεντεύει τη μοίρα του. Να εκφράσει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για ελεύθερη πατρίδα, ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων (2013-05-30 00:00:00.0)
Ξεκινά την Πέμπτη στην Αθήνα (2010-01-26 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των συσχετισμών (2007-12-06 00:00:00.0)
Βλάπτει τους μεταλλεργάτες η συναίνεση (2004-12-04 00:00:00.0)
Ταξική συσπείρωση και αγώνας (2001-03-14 00:00:00.0)
Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων η ΔΑΣ (1996-12-05 00:00:00.0)