«ΜΕΒΓΑΛ»
Κινητοποίηση με αφορμή απόλυση εργαζόμενου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ κατά των απολύσεων

Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΒΓΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας
Αμεση ήταν η απάντηση των εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ, στο Κέντρο Διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, στην ανακοίνωση της απόλυσης ενός συναδέλφου τους. Χωρίς καθυστέρηση, στο άκουσμα της απόλυσης, όλοι οι εργαζόμενοι σταμάτησαν τη δουλειά και βγήκαν έξω από την πύλη απαιτώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων της Αττικής άμεσα προκήρυξε 24ωρη απεργία από χτες το απόγευμα (6 μ.μ.), ενώ στο πλευρό των εργαζομένων, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών.

Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία, χτες αργά το απόγευμα, έστειλε εξώδικα σε όλους τους εργαζόμενους που βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο, συμμετέχοντας στην απεργία, σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων. Αργά το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους περιπολικά της Αστυνομίας ενώ ανοιχτό παρέμενε και το ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης. Από την άλλη, το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, έδειξε για άλλη μια φορά «με ποιους είναι». Με ανακοίνωσή του ζητά να δοθούν άμεσα... εξηγήσεις από την εργοδοσία και καλεί σε γενική συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη, όταν οι εργαζόμενοι ήδη απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου. Δηλαδή, επί της ουσίας, αφήνει ακάλυπτους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται έξω από τις πύλες του εργοστασίου.

Στην ΕΒΓΑ

Στο μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ και απαιτούν να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν άμεσα όλοι οι απολυμένοι της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι η εργοδοσία προχώρησε σε 10 απολύσεις τις τελευταίες μέρες. Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρεις δίωρες στάσεις εργασίας (4 - 6 π.μ., 12 - 2 μ.μ. και 2 - 4 μ.μ.) και προχώρησαν σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και από εκεί πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας, όπου και είχαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου. Εκεί, απαίτησαν την παρέμβαση του υπουργείου για να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, ενώ ζήτησαν να γίνει άμεσα τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία για το θέμα. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ πραγματοποίησαν, την Τρίτη, 24ωρη απεργία, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν ανάκληση της απόλυσης συνδικαλίστριας στο Ηράκλειο (2019-06-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση χτες στο ΣΕΠΕ (2012-03-31 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση των εργατών του κλάδου (2011-11-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικά απαντούν οι εργάτες (2010-10-02 00:00:00.0)
Σέρνουν συνδικαλιστές σε δίκη (2008-09-24 00:00:00.0)
Εξω από την «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» ενάντια στις απολύσεις (2004-11-05 00:00:00.0)