ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διεκδικούν πλήρη και ασφαλή λειτουργία της σχολής

Κόβεται η σίτιση για όλους τους σπουδαστές στις ΑΕΝ, ανακοίνωσε ο γραμματέας του υπουργείου

Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών που ήρθαν με πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη στον Πειραιά
Δυναμική παρέμβαση στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έκανε χτες το πρωί μαζική αντιπροσωπεία των σπουδαστών από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας (Ν. Μηχανιώνας), με επικεφαλής την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει, διεκδικώντας τη λειτουργία της σχολής με ασφαλείς, σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, καθώς και να εξασφαλιστεί για όλους τους σπουδαστές σίτιση και στέγαση.

Οι σπουδαστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει τη σχολή εδώ και περίπου 10 μέρες παλεύουν για να αποτρέψουν την απόφαση της κυβέρνησης - που πάρθηκε παραμονή της έναρξης των μαθημάτων - να κλείσει τη δεύτερη σε μέγεθος ΑΕΝ της χώρας, για λογαριασμό των επιχειρηματιών που θέλουν να «βάλουν πόδι» στο χώρο. Πάτημα της κυβέρνησης είναι τα σοβαρά προβλήματα στατικότητας που αντιμετωπίζουν τα κτίρια. Προβλήματα τα οποία είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής υπονόμευσης και απαξίωσης των δημόσιων σχολών και που είναι γνωστά με καταγγελίες των σπουδαστών και έγγραφα της ΠΕΜΕΝ από το 2005!

Η μαζική αντιπροσωπεία των σπουδαστών κατέφτασε με πούλμαν στον Πειραιά. Αρχικά έγινε σύσκεψη στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ και στη συνέχεια, από κοινού, διοίκηση της Ενωσης Μηχανικών και σπουδαστές έκαναν παρέμβαση στο υπουργείο, όπου τους «υποδέχτηκαν» ...δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας! Αφού περίμεναν κοντά μία ώρα έξω από το ΥΠΑΑΝ μέσα σε δυνατή βροχή, τους δέχτηκε τελικά ο γραμματέας του υπουργείου Ν. Λίτινας. Από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει έναρξη των μαθημάτων στις 17 Οκτώβρη, τα οποία θα γίνονται σε Λύκεια και ΕΠΑΛ της περιοχής(!), όμως ξεκαθάρισε ότι δεν εξασφαλίζεται σίτιση και στέγαση με ό,τι σημαίνει αυτό για τις οικογένειες των 920 σπουδαστών της σχολής. Μάλιστα, ο γραμματέας ανέφερε ότι στα πλαίσια των περικοπών «κόβεται» η σίτιση και στις 9 ΑΕΝ που είναι εσωτερικής φοίτησης!

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτά που θέλουν. Τινάζουν στον αέρα τις οικογένειές μας. Πού θα βρούμε τα λεφτά να νοικιάσουμε σπίτια; Πώς θα μπορέσουμε έτσι να συνεχίσουμε τη φοίτηση», ανέφερε εκφράζοντας την αγωνία του ο σπουδαστής Ν. Πλιάτσικας, ενώ ένας συνάδελφός του συμπλήρωσε: «Φαίνεται ολοκάθαρα πια ότι θέλουν να κλείσουν τις δημόσιες σχολές και να περάσει η ναυτική εκπαίδευση στα χέρια των ιδιωτών. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Σήμερα οι σπουδαστές θα καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζί στον αγώνα για Ναυτική Εκπαίδευση με βάση τις δικές μας ανάγκες (2021-11-03 00:00:00.0)
Ισχυροποιούμε την «Αγωνιστική Ενότητα» για δυνατό σύλλογο (2016-05-12 00:00:00.0)
«Βουλιάζει» στα προβλήματα η Ναυτική Εκπαίδευση (2014-02-02 00:00:00.0)
Περιοδεία της ΠΕΜΕΝ στην ΑΕΝ Ν. Μηχανιώνας (2014-01-23 00:00:00.0)
Προσπάθειες παρεμπόδισης του ΚΚΕ και των ταξικών συσπειρώσεων... (2011-11-25 00:00:00.0)
Εκκαθαρίσεις σπουδαστών (2006-07-07 00:00:00.0)