ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
«Βροχή» τα χαρατσόχαρτα στα λαϊκά νοικοκυριά

Στέλνουν το φόρο μέσω της ΔΕΗ, μαζεύουν τις δόσεις από τα πολυεκκαθαριστικά. Εκβιασμοί και φοβέρες για «αναγκαστικά μέτρα»

Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011

Η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών μπορεί να γίνει κρίκος για άνοδο της ταξικής πάλης, να δυσκολέψει συνολικά το ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της
Με εκβιασμούς και φοβέρες, που δείχνουν ότι ανησυχούν για γενικευμένη και οργανωμένη άρνηση πληρωμής, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας στέλνει βροχή τα κάθε είδους χαρατσόχαρτα. Στόχος τους είναι να αρπάξουν από τις λαϊκές τσέπες μέχρι και την τελευταία δεκάρα, να πιάσουν τους στόχους των συμφωνιών με την τρόικα, που βυθίζουν το λαό στη φτώχεια για να σωθεί το κεφάλαιο.

Δίπλα σε όλα τα άλλα, τις μέρες αυτές ξεκίνησαν οι μαζικές αποστολές για τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα λεγόμενα «τέλη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων», το οποίο φορτώνουν πάνω στη μικρή ακίνητη περιουσία, σε κάθε λαϊκό σπίτι. Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και όλα τα προηγούμενα, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, θα το επιβάλλουν κάθε χρόνο, με ολοφάνερο το στόχο τους να το κλιμακώνουν με απανωτές ανατιμήσεις.

Για τη θωράκιση του αντιλαϊκού οπλοστασίου τους, προβλέπουν τη διακοπή, με συνοπτικές διαδικασίες, του ηλεκτρικού ρεύματος, τη μη επανασύνδεσή του μέχρις ότου βάλουν στο χέρι τη λεία τους, τη βεβαίωση της δήθεν «οφειλής» από τις Εφορίες, και την ενεργοποίηση διαδικασιών «αναγκαστικής εκτέλεσης», δηλαδή για κατασχέσεις σε ό,τι βρουν μπροστά τους, μισθούς, συντάξεις οτιδήποτε. Η πρεμούρα τους να θωρακίσουν το χαράτσι, δείχνει το φόβο τους να αρνηθεί ο λαός να το καταβάλει και να προσθέσει εμπόδια στο ξεδίπλωμα της ταξικής πολιτικής τους.

Ηδη τρέχουν και οι δόσεις από τα λεγόμενα πολυεκκαθαριστικά, για τα πρόσθετα χαράτσια πάνω στο λαϊκό εισόδημα και ακόμη για το «τέλος επιτηδεύματος» σε βάρος των μικροεπαγγελματιών. Κυνικοί και εξαχρειωμένοι και επειδή δεν έχουν αποστείλει ακόμα τα ειδοποιητήρια για τη δεύτερη δόση, λόγω των εμφανιζόμενων «εμπλοκών» στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, έχουν το θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις, καλώντας τους μεροκαματιάρηδες και μικρούς ΕΒΕ να προσέλθουν σε τράπεζες και εφορίες, να κόψουν το λαιμό τους, προκειμένου να τους παραδώσουν τις «οφειλές».

Τα χαράτσια που μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κλιμακώνονται:

Πάνω στα προηγούμενα φορτώνουν και προσαυξήσεις ανάλογα με το πόσο καινούργιο είναι το κάθε σπίτι. Συγκεκριμένα: μέχρι 4 χρόνια 25%, 5-9 χρόνια 20%, 10-14 χρόνια 15%, 15-19 χρόνια 10%, 20-25 χρόνια 5%.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασήκωτα χαράτσια σε σπίτια και κάθε σπιθαμή γης (2013-10-24 00:00:00.0)
Θα πληρώσουν φόρους άνεργοι και χαμηλόμισθοι (2013-09-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-07-14 00:00:00.0)
Χαράτσια σε απομακρυσμένους οικισμούς (2010-12-30 00:00:00.0)
Ερχεται το χαράτσι για το 2009 (2009-09-04 00:00:00.0)