ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε διαρκή αγωνιστικό αναβρασμό οι εργαζόμενοι
Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012

MotionTeam

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, πανεπιστήμια δημόσια και δωρεάν, απαίτησαν με μια φωνή εργαζόμενοι, διδάσκοντες και φοιτητές του ΑΠΘ και του ΤΕΙ, που συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση. Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους εργολαβικούς εργαζόμενους από την προηγούμενη Δευτέρα. Από εκεί ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Μέσα από τα πανό πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μόρφωση, σίτιση και στέγαση δημόσια και δωρεάν, για αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της επιχειρηματικής τους λειτουργίας.

Με τα συνθήματα διαδήλωσαν, «τέρμα πια η κοροϊδία Ενιαία Ανώτατη Δημόσια Παιδεία», «η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες καταχτιέται», ενώ το μεγάλο και μαχητικό μπλοκ των επιτροπών αγώνα του ΜΑΣ σάλπισε προσκλητήριο οργάνωσης και αγώνα με το σύνθημα «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών η πάλη στα χέρια των φοιτητών».

Σήμερα, εργαζόμενοι, διδάσκοντες και φοιτητές συνεχίζουν συντονισμένα τον αγώνα τους. Στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζουν συλλαλητήριο - συναυλία μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ αύριο Παρασκευή προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις 9 π.μ., έως τη 1 μ.μ., για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, ενώ αντίστοιχα ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ αποφάσισε αποχή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντα. Επίσης, ο ΕΣΔΕΠ ζητά από τη Σύγκλητο να αποφασίσει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου για 3 ημέρες και προτείνει δυναμική διεκδίκηση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας προς το πανεπιστήμιο, για να καλυφθούν όλες οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες και να αποκατασταθεί η στοιχειώδης εύρυθμη λειτουργία του.

Στο μεταξύ, σήμερα με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθούν Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα τμήματα και τις σχολές και οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις με στόχο την παραπέρα συντονισμένη κλιμάκωση του αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικά απορρίπτεται ο νόμος - πλαίσιο (2022-06-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την παρουσία ασφαλιτών σε κινητοποίηση και σε συνδικαλιστική συνάντηση μελών ΔΕΠ μέσα στο Πανεπιστήμιο! (2022-05-26 00:00:00.0)
Ηχηρή καταδίκη των σχεδίων εμπέδωσης κλίματος αστυνομοκρατίας (2022-04-21 00:00:00.0)
Συνεχείς αναβολές και κινητοποιήσεις (2012-10-25 00:00:00.0)
Αδιέξοδα λόγω υποχρηματοδότησης (2012-10-06 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατικά δείγματα γραφής (2008-06-27 00:00:00.0)