ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απαίτησαν δουλειά και ανθρώπινες συντάξεις

Αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις

Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2012

Μέτρα ενάντια στην ανεργία, την κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, απαίτησαν χτες οι οικοδόμοι όλης της χώρας στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Η χτεσινή κινητοποίηση αποτέλεσε ένα πρώτο αγωνιστικό σταθμό στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα των οικοδόμων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και θα κορυφωθεί με την απεργία την Τετάρτη 16 Γενάρη 2013.

Στην Αθήνα, οι οικοδόμοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), και από εκεί έκαναν πορεία με συνθήματα όπως «Ορια ηλικίας και συντάξεις με βάση τις ανάγκες της δικής μας τάξης». Η πορεία κατέληξε στο κτίριο του υπουργείου στην οδό Πειραιώς όπου είχε κανονιστεί συνάντηση με τον υφυπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο. Τόσο στην πορεία όσο και στο υπουργείο διαμήνυσαν στην τρικομματική κυβέρνηση, ότι θα παλέψουν μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη ενάντια στην εξαθλίωση που έχουν οδηγηθεί από την ανεργία. Κατάσταση που όπως επισήμαναν έχει επιδεινωθεί και από τα χαράτσια, τους φόρους, την κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αύξηση τιμής πετρελαίου θέρμανσης κ.ά.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε

Στη συνάντηση στο υπουργείο που είχε αντιπροσωπεία των οικοδόμων ο υφυπουργός δεν έδωσε κυριολεκτικά καμία απάντηση στα ζητήματα που του έθεσαν. Και όπως τόνισε αμέσως μετά ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων: «Λέμε ξεκάθαρα στην τρικομματική κυβέρνηση, ότι δε θα επιτρέψουμε να μας πάρει από τα μαδέρια και να μας στείλει κατευθείαν στα νεκροταφεία. Θα δώσουμε τη μάχη για να πάρουν πίσω το τερατούργημα που αυξάνει τα όρια ηλικίας και για να έχουμε δουλειά να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Ο υπουργός δε μας έδωσε καμία απάντηση που να ικανοποιεί τα αιτήματά μας. Την ίδια στιγμή όμως έχουν απαντήσεις για τους πλουτοκράτες, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοκατασκευαστές. Εμείς συνεχίζουμε, προετοιμαζόμαστε και κλιμακώνουμε με επόμενο σταθμό την απεργία στις 16 Γενάρη. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων. Ολοι μαζί στους δρόμους για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

Πρέπει, όμως, ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πάει άλλο με αυτό το σύστημα. Δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Προέχει, λοιπόν, να απαλλαγούμε από αυτό το σύστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Παλεύουμε όμως μέχρι τότε καθημερινά για να φρενάρουμε αρνητικές εξελίξεις και να αποσπάσουμε λύσεις».

Στη Λάρισα, το Συνδικάτο Οικοδόμων οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ, όπου παρέδωσε το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις του κλάδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα από την ΟΓΕ (2013-06-04 00:00:00.0)
Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εργασίας (2012-10-23 00:00:00.0)
ΠΑΜΕ μπροστά, αγωνιστικά! (2003-10-24 00:00:00.0)
Προχωρούν σε αποκλεισμό του υπουργείου Ναυτιλίας (2002-05-29 00:00:00.0)
Αγωνιστικός πυρετός σε σχολεία - πανεπιστήμια (1996-11-21 00:00:00.0)
Απεργία κόντρα στην κυβερνητική αναισθησία (1996-03-12 00:00:00.0)