Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εργασίας

Εκτακτη γενική συνέλευση, πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι εφημεριδοπώλες και υπάλληλοι πρακτορείων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνδέσμων Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθήνας και Πειραιά.

Τη συνέλευση απασχόλησαν τα οξυμένα προβλήματα που γεννούν οι περικοπές των συντάξεων, των δώρων και επιδομάτων κλπ, η φοροληστεία, τα απανωτά χαράτσια, η ακρίβεια... Μπήκε επιτακτικά το ζήτημα της κλιμάκωσης του αγώνα σε συντονισμό με τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που προωθούν η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Μετά το τέλος της συνέλευσης οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμα της συνέλευσής τους. Με το οποίο, μεταξύ άλλων απαιτούν οι απώλειες που υπάρχουν από το «κούρεμα» των αποθεματικών του Ταμείου (πρώην Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων), να καλυφθούν άμεσα από το κράτος και να επιστραφούν σε μετρητά στο Ταμείο. Να μην ψηφιστούν τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και να ακυρωθούν όλα όσα έχουν παρθεί μέχρι σήμερα. Να μη θιγεί ο κανονισμός του κλάδου Υγείας του Ταμείου και να μην πειραχθεί καμιά από τις υπάρχουσες παροχές του κλπ. Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επέδωσε το ψήφισμα στον γραμματέα του υπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ