Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
«Φαρμακερά» παιγνίδια με τις τιμές

Αλαλούμ επικρατεί στα ιδιωτικά φαρμακεία, αλλά και τα φαρμακεία των νοσοκομείων, καθώς άρχισαν να εμφανίζονται πρωτοφανείς ελλείψεις φαρμάκων. Αιτία είναι η έκδοση του νέου δελτίου τιμών που διορθώνεται συνέχεια απ' την Κυριακή το βράδυ.

Η φαρμακοβιομηχανία υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά λάθη και αρνείται να τιμολογήσει τα φάρμακα. Ετσι δεν εφοδιάζει την αγορά ούτε τα φαρμακεία των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα για τους ασθενείς. Σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες έλειπαν απ' τα ράφια κοντά στα 200 φάρμακα. Ανάμεσα σε αυτά είναι κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Οι φαρμακαποθηκάριοι ανακοίνωσαν τριήμερη απεργία από αύριο διαμαρτυρόμενοι για το νέο δελτίο τιμών.

Κομπορρημονεί το υπουργείο

Το νέο δελτίο τιμών δεν περιλαμβάνει και κοντά στα 2.000 σκευάσματα, που πριν υπήρχαν. Ανάμεσά τους και παυσίπονα, όπως το πολύ γνωστό σε όλους Depon.

Κι όμως παρά το «αλαλούμ» και τους κινδύνους για τους ασθενείς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κομπορρημονούσε χτες από τηλεοράσεως πως διασφαλίζει φθηνότερα φάρμακα απ' την 1.11.2012 και μειώνει το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον μονολογούντα αναπληρωτή υπουργό επιτυγχάνονται μεσοσταθμικά μειώσεις 16% σε 12.500 σκευάσματα. Συγκεκριμένα, μειώνεται η τιμή περίπου 7.000 σκευασμάτων, ενώ παραμένει σταθερή σε περίπου 5.000 ακόμη. Από αυτά στο μισό πέφτει η τιμή 800 φαρμάκων, των οποίων έληξε η πατέντα και βγήκαν από τη σχετική ειδική λίστα, στην οποία απομένουν πλέον περί 750 άλλα φάρμακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ