Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Απεργούν αύριο

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, αντιδρώντας στην ένταξη του Ταμείου τους ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ.

Στη συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι της παράταξης «Αγωνιστικό Μέτωπο» (στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) υπογράμμισαν ότι αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η υποβάθμιση των παροχών Υγείας και η εμπορευματοποίησή τους, στρατηγική που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και υλοποιείται από την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη η διέξοδος, υπογράμμισαν, δεν βρίσκεται στην ίδρυση επαγγελματικού Ταμείου (όπως προωθεί η συνδικαλιστική πλειοψηφία), αλλά στην ανάπτυξη και κλιμάκωση του αγώνα σε κλαδικό επίπεδο και όχι τμηματικά. Αγώνας που πρέπει να στοχεύει συνολικά ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, με αίτημα τις αναβαθμισμένες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, υπηρεσίες Υγείας για όλους.

Αλλωστε, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του «Αγωνιστικού Μετώπου», η εμπειρία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι ο δρόμος της διεκδίκησης αιτημάτων που διασπούν τον κλάδο και σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί με εξαιρέσεις και διάφορα νομικά τερτίπια να «γλιτώσουμε» οδηγεί τελικά σε πισωγύρισμα και χειροτέρευση. Ο αγώνας για τα ζητήματα της Υγείας, τέλος, κατέληξαν, πρέπει να συντονιστεί με όλους τους κλάδους, με όλη την εργατική τάξη ενάντια στην προωθούμενη πολιτική που την τσακίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ