Μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ στη Ν. Υόρκη

Σε εκδήλωση της Λέσχης Φίλων του Κόμματος, μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Τρίτη 11 Ιούνη 2013

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Με μαζική συγκέντρωση στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, την περασμένη Πέμπτη, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Την εκδήλωση άνοιξε τιμητικά ο σύντροφος Κώστας Λέκκας, ο 94χρονος παλαίμαχος κομμουνιστής στις ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, στην εκδήλωση, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για το ΚΚΕ, μέσα στην καρδιά των ΗΠΑ, της πρώτης καπιταλιστικής δύναμης στον κόσμο, να έχει την ικανότητα κινητοποίησης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τέτοιων δυνάμεων που αποτελούν μια σημαντική βάση για την ανάπτυξη της δράσης του.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της δράσης της Λέσχης φίλων του ΚΚΕ και στην αναγκαιότητα για πλατύ άνοιγμα στους Ελληνες μετανάστες, ιδιαίτερα στους νέους, που πέφτουν θύματα της πιο άθλιας εκμετάλλευσης από την εργοδοσία, όπως κι από δουλεμπορικά γραφεία.

Ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε το κενό που υπάρχει στις ΗΠΑ, μιας και δεν υφίσταται ένα πραγματικό Κομμουνιστικό Κόμμα. «Το ΚΚ ΗΠΑ παραβίασε τις αρχές ενός ΚΚ και σήμερα έχει απαξιωθεί στηρίζοντας την αντιλαϊκή γραμμή Ομπάμα», τόνισε και συνέχισε: «Συνεπώς προβάλλει η ανάγκη για τη δημιουργία ενός πραγματικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις ΗΠΑ και οι Ελληνες κομμουνιστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ θα πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια των Αμερικανών κομμουνιστών που παλεύουν με αρχές για να συγκροτηθεί στις ΗΠΑ ΚΚ που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της εργατικής τάξης».

Ο Γ. Μαρίνος στάθηκε, επίσης, στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και καυτηρίασε το ψεύτικο δίλημμα «δεξιά - αριστερά». Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, σημείωσε ότι η απάντηση είναι η μαζική απομόνωσή της, ώστε να μην μπορεί να εμφανιστεί και να σταθεί σε κανένα συνδικάτο, σύλλογο, μαζικό φορέα, σπάζοντας στην πράξη κάθε προσπάθεια εκφοβισμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύτιμη η διεθνιστική αλληλεγγύη προς την Κούβα (2022-07-19 00:00:00.0)
Με επιτυχία η εκδήλωση στο Βερολίνο (2021-11-24 00:00:00.0)
Επιστολή διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Χιλής (2020-02-06 00:00:00.0)
Ανοιξε τις εργασίες της στο Γκουαγιακίλ (2014-11-15 00:00:00.0)
Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση (2013-06-21 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο η οικονομική κρίση και η πάλη των κομμουνιστών (2009-11-21 00:00:00.0)