Με ακόμα μαζικότερα μπλόκα να μεγαλώσει η πίεση στην κυβέρνηση

Σήμερα το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο μπλόκο της Νίκαιας. Με τον Γ. Στουρνάρα συναντιέται η Πανελλαδική Συντονιστική

Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο μπλόκο της Νίκαιας
Με νέο, λαϊκό συλλαλητήριο, σήμερα, στις 3 μ.μ., στο μπλόκο της Νίκαιας, με ενίσχυση των μπλόκων και με μαχητικές κινητοποιήσεις σ' όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Το πλαίσιο των διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς θα θέσουν στον υπουργό οικονομίας, Γ. Στουρνάρα, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα, στις 12.45 μ.μ., στην Αθήνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, εκπρόσωποι του μπλόκου της Νίκαιας τόνισαν ότι τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθούν, σε σημαντικό βαθμό, και από την ένταση της λαϊκής πίεσης προς την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μαζικής λαϊκής συμμετοχής και στο σημερινό συλλαλητήριο στο μπλόκο.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Β. Μπούτας, «από τις συναντήσεις που είχαμε με εκπροσώπους των κυβερνητικών κομμάτων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι παίρνουν πολύ σοβαρά τη λαϊκή πίεση, όπως, βεβαίως, λαμβάνουν υπόψη και τη συμμετοχή των αγροτών στον αγώνα. Γι' αυτό καλούμε τους συναδέλφους που δεν ήρθαν μαζί μας από την αρχή, να έρθουν τώρα για να πυκνώσουμε κι άλλο τα μπλόκα».

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας των αγροτών, επισήμανε ότι με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει φορολογικά τους αγρότες σαν επιτηδευματίες και όχι σαν εργαζομένους - παραγωγούς, όπως στην πραγματικότητα είναι.

«Δε λέμε να μην πληρώνει κανένας αγρότης, όπως μας κατηγορούν τα "παπαγαλάκια". Λέμε να μην πληρώνουμε αυτήν τη βαριά φορολογία οι μικροί και μεσαίοι αγρότες. Οι μεγαλοαγρότες που έχουν να πληρώσουν. Οπως να πληρώσει, γενικά, το μεγάλο κεφάλαιο και όχι η φτωχολογιά, όπως θέλουν η κυβέρνηση και η ΕΕ» σημείωσε ο Β. Μπούτας και πρόσθεσε:

«Ούτε λέμε "μην τα παίρνετε από μας, πάρτε τα από τους άλλους, τους εργαζομένους, τους επαγγελματίες, τους μικρέμπορους, τους χαμηλοσυνταξιούχους", όπως, πάλι, μας κατηγορούν τα "παπαγαλάκια". Το αίτημά μας για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, δεν αφορά μόνο τους φτωχούς αγρότες, αλλά και τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Με το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχτεί στα ύψη, με τις τιμές των προϊόντων στην κατηφόρα, με τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις, με τα χρέη να αυξάνονται και να μας σφίγγουν το λαιμό, με τα χαράτσια να πέφτουν σαν πέτρες στα κεφάλια μας, το εισόδημά μας έχει συρρικνωθεί και δε μας μένει τίποτα ως κέρδος. Δυσκολευόμαστε πολύ να ξεκινήσουμε τη νέα καλλιεργητική περίοδο, αφού δεν έχουμε λεφτά για να προμηθευτούμε τα πανάκριβα αγροτικά μέσα και εφόδια, οι εμποροβιομήχανοι δε μας δίνουν, πια, "βερεσέ" και η Τράπεζα "Πειραιώς" έκοψε τα καλλιεργητικά δάνεια που μας έδινε η ΑΤΕ».

Ειδική αναφορά έκανε ο Β. Μπούτας στην προσπάθεια που κάνουν οι ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ - «ό,τι έχει απομείνει από αυτές», είπε χαρακτηριστικά - να ξαναπαίξουν το ρόλο του «Δούρειου Ιππου» στην αγροτική κινητοποίηση και στο αγροτικό κίνημα.

«Στήνουν "αντιμπλόκα", προβάλλουν διαφορετικά αιτήματα από αυτά της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση, να διασπάσουν και να σπάσουν τον αγώνα μας», είπε και κάλεσε τους αγρότες να τους απομονώσουν. «Η δύναμή μας βρίσκεται στο δίκιο των αιτημάτων μας, στη συμμαχία μας με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στην προοπτική που προβάλλουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, προς όφελος του ελληνικού λαού», κατέληξε μεταξύ άλλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «στρατηγός του κάμπου» πάντα παρών! (2021-09-18 00:00:00.0)
Δύναμή μας η οργάνωση, η συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους (2017-02-15 00:00:00.0)
"Εμείς είμαστε οι νικητές" (1998-02-18 00:00:00.0)
"Μαζί να χτίσουμε ισχυρό μέτωπο αγώνα" (1997-04-03 00:00:00.0)
Εμείς αποφασίζουμε (1996-12-24 00:00:00.0)