Εβαλαν μπουλντόζες για να τελειώνουν με το «Λοιμωδών»

Με λαϊκή κινητοποίηση σταμάτησε προσωρινά η μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών. Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη

Πέμπτη 27 Μάρτη 2014

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το «Λοιμωδών»
Να δημιουργήσει τετελεσμένα επιχείρησε χτες η κυβέρνηση στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας, στέλνοντας μπουλντόζες για να μετατρέψουν τμήμα του νοσοκομείου Λοιμωδών σε ένα ακόμα κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών. Με την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων, οι μπουλντόζες σταμάτησαν, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντας «ανακριβές το γεγονός ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή Προαναχωρησιακού Κέντρου Μεταναστών». Κάτω από τη λαϊκή αντίδραση, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι αναστέλλονται τα έργα, για να συνεχιστούν μετά τις εκλογές.

Σε παρέμβασή του, ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσε: «Το κλείσιμο του Νοσοκομείου Λοιμωδών υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την υγεία και τη ζωή του λαού της Δυτικής Αθήνας. Οχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά τέτοιου είδους ιδρύματα χρόνιων παθήσεων χρειάζεται να χρηματοδοτηθούν και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό. Στο υπαρκτό πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων, λύση δεν είναι το κλείσιμο του Νοσοκομείου και η δημιουργία ενός ακόμη στρατοπέδου συγκέντρωσης, αλλά η δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών ανοιχτών και δημόσιων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας και μεταναστών - προσφύγων».

Νωρίς το απόγευμα, έγινε στο χώρο νέα συγκέντρωση κατοίκων, μετά από κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών, σωματείων, φορέων και οργανώσεων του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους τρεις Δήμους που γειτνιάζουν με το νοσοκομείο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε επιτόπια ανοιχτή συνεδρίαση των τριών Δημοτικών Συμβουλίων των συγκεκριμένων δήμων και με ευθύνη τους αποφασίστηκε η περιφρούρηση του χώρου.

Παρέμβαση έκανε ο Βασίλης Βούλγαρης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιγάλεω, ο οποίος ανέδειξε τις ευθύνες των δημάρχων και των διοικήσεων των τριών δήμων (Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου) που έβαλαν πλάτη, ανέχτηκαν, συνέβαλαν στο κλείσιμο δομών Υγείας στην περιοχή.

Παράλληλα, έθεσε το πλαίσιο διεκδίκησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Αμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, υποδομές και με όλο το προσωπικό. Ο χώρος του νοσοκομείου να προορίζεται αποκλειστικά για τη χρήση του ως νοσοκομείου και μόνο. Να αναβαθμιστεί το Κέντρο Χρονίων Παθήσεων. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών ούτε στο Αιγάλεω, ούτε πουθενά. Δημιουργία ανοιχτών Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιτακτική η πλήρης και ολοκληρωμένη επαναλειτουργία του (2020-12-12 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις για την Υγεία με σωματεία και φορείς μετά τη χτεσινή σύσκεψη (2019-02-15 00:00:00.0)
Με ισχυρό ΚΚΕ οι λαϊκές γειτονιές να στείλουν μήνυμα ελπίδας (2019-01-24 00:00:00.0)
Με αγωνιστική κινητοποίηση «υποδέχτηκαν» τον υπουργό Υγείας (2016-11-05 00:00:00.0)
«Ολοι στο πόδι» για τη σωτηρία του νοσοκομείου (2012-07-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Λοιμωδών (2012-03-03 00:00:00.0)