ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ευθύνη κάθε σωματείου η οργάνωση της πάλης για το Ασφαλιστικό

Τα μέτωπα πάλης του επόμενου διαστήματος, με σημαντικό σταθμό το συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη, συζήτησε η Εκτελεστική Γραμματεία

Τετάρτη 4 Ιούνη 2014

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό
Με την οργάνωση του αγώνα γύρω από τα βασικά μέτωπα πάλης, με πρώτο το συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης, που πάλι βρίσκονται στο στόχαστρο κεφαλαίου και κυβέρνησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας, ξεδιπλώνουν τη δράση τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Το στίγμα αυτό έδωσε η χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάνοντας καθαρό ότι η υπεράσπιση των συντάξεων και συνολικά της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη, συνολικά τα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο τους σημερινούς συνταξιούχους. Γι' αυτό, το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, η προετοιμασία και η επιτυχία του, πρέπει να γίνουν υπόθεση του κάθε σωματείου, του κάθε κλάδου.

Είναι η πρώτη αναμέτρηση μετά τις εκλογές, στην οποία οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να δείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υπομείνουν το σφαγιασμό όσων δικαιωμάτων τούς έχουν απομείνει. Να διεκδικήσουν ό,τι τους στερούν, να απαιτήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Με μαζική δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ χρειάζεται να αντιμετωπίσουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης, το κλίμα εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει το υπουργείο Εργασίας, ότι δήθεν τα μέτρα που σχεδιάζονται δεν θα θίξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και ότι πρόκειται απλά για διοικητικούς και λειτουργικούς εκσυγχρονισμούς των Ταμείων.

Οπως τονίστηκε, βασικό στοιχείο της πορείας προς το συλλαλητήριο πρέπει να είναι το πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, με σχέδιο και πρόγραμμα, η οργάνωση συζητήσεων για την κατάσταση του Ασφαλιστικού, η ενημέρωση των εργαζομένων, οι παρεμβάσεις στις γειτονιές μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, αφού η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη τη λαϊκή οικογένεια.

Παράλληλα με το Ασφαλιστικό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τις πρωτοβουλίες τους και τη συνολική καθημερινή τους δράση, να φέρουν στο κέντρο της προσοχής όλων των εργαζομένων την οργάνωση της πάλης για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απαντώντας ταυτόχρονα σε κάθε απόπειρα μείωσης μισθών σε επιχειρήσεις και κλάδους, την προστασία των ανέργων, τα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας, όπου συνεχώς η κατάσταση επιδεινώνεται. Να οργανωθεί η παρέμβαση των συνδικάτων γύρω από τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων, που αφορούν βασικές υποδομές και κοινωνικά αγαθά (π.χ. νερό, παραλίες).

Οπως υπογράμμισαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, έγινε καθαρό ότι η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες όχι μόνο δεν ανακόπτεται αλλά οξύνεται. Οι πολιτικές διεργασίες που γίνονται στις κορυφές και μέσα στην κυβέρνηση, υπηρετούν ακριβώς αυτόν το στόχο, που είναι και στόχος συνολικά του κεφαλαίου. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Να μη μείνουν θεατές των εξελίξεων, αλλά να παρέμβουν αποφασιστικά. Με την οργάνωση των αγώνων τους να αναδειχτούν στο λαϊκό ανάχωμα που θα ανακόψει την αντιλαϊκή επίθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για τα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση (2019-11-14 00:00:00.0)
Με συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη απαντούν στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση (2019-11-09 00:00:00.0)
Απάντηση με συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα (2019-11-02 00:00:00.0)
Μέτωπο πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση (2013-06-07 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη (2004-11-03 00:00:00.0)
Στο ρυθμό του αγώνα (2001-06-19 00:00:00.0)