Σάββατο 2 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Απάντηση με συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα

Απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απαντούν με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση κοινών κινητοποιήσεων ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμά της, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, να προετοιμάσουν την επιτυχία τους.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.

Για την οργάνωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων τη Δευτέρα 11/11 στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Studio» (Σταυρουπόλεως 33 και Σπάρτης, πλατεία Αμερικής).

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. «Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους», υπογραμμίζει, «από τους νέους εργαζόμενους έως τους συνταξιούχους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά τον εργαζόμενο λαό».

Και καταλήγει: «Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ