ΙΣΡΑΗΛ
Επιδρομές και απειλές σε βάρος των Παλαιστινίων

Κλιμακώνουν τη βία οι κατοχικές δυνάμεις, αφότου βρήκαν νεκρούς τους τρεις νεαρούς Ισραηλινούς

Τετάρτη 2 Ιούλη 2014

Η δολοφονία 20χρονου Παλαιστίνιου από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στην Τζενίν, προκάλεσε λαϊκές διαδηλώσεις στη Δυτική Οχθη
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Με μπαράζ αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών σε τουλάχιστον 34 περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, με τρομοκρατικές εισβολές σε σπίτια και καταυλισμούς Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και με εκτόξευση απειλών για ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της βίας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, αντέδρασαν από το βράδυ της Δευτέρας έως χτες το πρωί οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, μετά τον προχτεσινό εντοπισμό των σορών τριών Ισραηλινών εφήβων, που είχαν εξαφανιστεί στις 12 Ιούνη, σε περιοχή της Δυτικής Οχθης.

Οι από αέρος επιθέσεις των Ισραηλινών εστιάστηκαν σε υποτιθέμενους «στόχους» της «Χαμάς» και της «Ισλαμικής Τζιχάντ» στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς τις θεωρούν υπεύθυνες όχι μόνον για το θάνατο των τριών νεαρών, αλλά και για τη ρίψη ρουκετών που καταγράφεται τις τελευταίες δύο βδομάδες στο νότιο Ισραήλ. Δεν έλειψαν όμως και τα πυρά από ισραηλινά πλοία που εξαπέλυσαν επιθέσεις σε «εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς» στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν, με το έτσι θέλω, σε εκατοντάδες σπίτια και καταυλισμούς Παλαιστινίων, ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και κατοχικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα Ισραηλινοί στρατιώτες να σκοτώσουν (τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες Δευτέρα προς Τρίτη) κοντά σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν έναν 20χρονο Παλαιστίνιο που πετούσε προς τη μεριά τους χειροβομβίδες...

Μετά τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι η «Χαμάς θα πληρώσει» για τις δολοφονίες των τριών νεαρών, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν πρότεινε την εξαπόλυση μιας ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, ανάλογη με την επιχείρηση «Αμυντική Ασπίδα» που είχε κάνει ο ισραηλινός στρατός το 2002, για να σταματήσουν, όπως ισχυρίστηκε, οι «τρομοκρατικές επιθέσεις με ρουκέτες» από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Αναλόγου περιεχομένου δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, που έσπευσε να ενοχοποιήσει τη «Χαμάς» δίχως, εννοείται, καμία απόδειξη, λέγοντας ότι «οι τρομοκράτες που έπραξαν αυτό το έγκλημα είναι τρομοκράτες της "Χαμάς" και θα τους φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Την ίδια ώρα, ο Σάμι Αμπου Ζούχρι, εκπρόσωπος της «Χαμάς» απέρριψε τις κατηγορίες πως η οργάνωση βρίσκεται πίσω από τις εξαφανίσεις και δολοφονίες των τριών νεαρών, προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι εάν δεν σταματήσει τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, θα «ανοίξει τις πύλες της κόλασης». Οπως σημείωσε: «Καμία παλαιστινιακή οργάνωση, η "Χαμάς" ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί του Ισραήλ δεν είναι βάσιμοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το κράτος - δολοφόνος εντείνει τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού (2024-10-19 00:00:00.0)
Εγκληματικές επιδρομές Ισραηλινών με τις ευλογίες ΗΠΑ - ΕΕ (2019-05-07 00:00:00.0)
Εκρηκτική η κατάσταση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη (2014-11-12 00:00:00.0)
Ισραηλινή κλιμάκωση με νέα πολύνεκρη εισβολή (2004-03-08 00:00:00.0)
Πολλαπλές ισραηλινές «νάρκες» στον «οδικό χάρτη» (2003-06-24 00:00:00.0)