ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Πρωτοβουλίες για την Ψυχική Υγεία

Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων μαζί με εργαζόμενους και μαζικούς φορείς

Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014

Σύσκεψη για την Ψυχική Υγεία με «αιχμή» την «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» και το κλείσιμο των δημόσιων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων διοργάνωσε προχτές το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο «Αττικόν», η παράταξη του ΠΑΜΕ στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα Χαϊδαρίου της ΠΑΣΕΒΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγία Βαρβάρα, ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (ΟΓΕ), το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ο Βασίλης Παντελάρος, σημείωσε πως η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου αναδεικνύει το ζήτημα της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, ζήτημα που «καίει» το λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους στην Υγεία. Με αφορμή το κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων τόνισε πως η Λαϊκή Επιτροπή θα συμβάλει στον αγώνα υγειονομικών και άλλων εργαζομένων, προβάλλοντας παράλληλα την ανάγκη για πάλη ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στις κυβερνήσεις της και όλα όσα σηματοδοτούν στο χώρο της Υγείας που ενισχύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Κάλεσε στην κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στις 9 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Παλατάκι, για να μην κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, όπου εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι από το Χαϊδάρι και γύρω περιοχές, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Ψυχική Υγεία, για σταθερή, μόνιμη εργασία με δικαιώματα για τους εργαζόμενους στην Ψυχική Υγεία.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η Αφροδίτη Ρέτζιου, ψυχίατρος, αναφέρθηκε τόσο στις κοινωνικές επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, στην καπιταλιστική κρίση που ενισχύουν τις ψυχικές παθήσεις, όσο και στο χαρακτήρα της «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». Τόνισε πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εναντιώθηκαν εξ αρχής στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που «φορτώνουν» τη φροντίδα των ψυχικά ασθενών στην οικογένεια, είτε τους σπρώχνουν στα «νύχια» των επιχειρηματιών.

Εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων ΨΝΑ και Αττικόν, αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα των δύο νοσοκομείων, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους των γύρω περιοχών και όχι μόνο. Επίσης, αναφέρθηκαν στον προγραμματισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. Οι σύλλογοι εργαζομένων και οι μαζικοί φορείς της περιοχής είπαν πως θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στις 9 Οκτώβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη διαβούλευση το νέο έκτρωμα, σε θέση μάχης υγειονομικοί και εργαζόμενοι (2024-07-06 00:00:00.0)
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία (2016-06-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση χτες στο Δρομοκαΐτειο (2014-10-24 00:00:00.0)
Με νότες και τραγούδια ενάντια στο «λουκέτο» (2014-10-07 00:00:00.0)
Συναυλία ενάντια στο κλείσιμο του ΨΝΑ (2014-10-03 00:00:00.0)
Προχωράει το κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων (2014-08-01 00:00:00.0)