Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση χτες στο Δρομοκαΐτειο

Κινητοποίηση στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με αφορμή ημερίδα με θέμα: «Διπολική Συναισθηματική Διαταραχή», του υπουργείου Υγείας, παρουσία της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα. Εκπρόσωποι των εργαζομένων παραβρέθηκαν στην ημερίδα -όπου η υφυπουργός επιβεβαίωσε το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων- έθεσαν ερωτήματα και εξέφρασαν τα αιτήματά τους.

Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Δρομοκαΐτειου» τονίζει:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά ακάθεκτη στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει, πολιτική που εφαρμόζεται με πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την ΕΕ, πολύ πριν την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης και ανεξάρτητα από τα μνημόνια». Το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο «σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους είναι για κατάργηση ή στην "καλύτερη" περίπτωση να μετατραπεί σε δικαστικό ψυχιατρείο, μέσης και υψηλής ασφάλειας».

Ανάμεσα σε άλλα διεκδικεί:

  • Να μην καταργηθούν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας υψηλής ποιότητας, με πυρήνα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τμήμα του Κέντρου Υγείας με διασύνδεση όλων των υπηρεσιών.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Δημόσιο, δωρεάν δίκτυο οικοτροφείων, ξενώνων, προστατευόμενων διαμερισμάτων. Να ενταχθούν οι ΜΚΟ στο δίκτυο υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
  • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων παραγωγικών εργαστηρίων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε αυτά, ψυχικά πασχόντων και μη. Να λειτουργούν με κοινωνικό έλεγχο και η απορρόφηση της παραγωγής να γίνεται με ευθύνη του κράτους.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ