Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη για τη δράση ενάντια στις απολύσεις

Κυριακή 26 Οκτώβρη, 11 π.μ., παλαιό Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων

Σε πλατιά σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων των Δήμων της Αττικής καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Πετρούπολης, Ελευσίνας, Ασπρόπυργου και Μάνδρας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 26 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο παλαιό Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων (λεωφόρος Δημοκρατίας, απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων).

Στο κείμενο - πρόσκληση στη σύσκεψη, επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση, με τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εργαζομένων στους δήμους, θέλει να πετάξει στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους. (...) Οι δήμαρχοι δηλώνουν "υπέρμαχοι αυτής της διαδικασίας", γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με δικαιώματα και να διευρύνουν παραπέρα στις ευέλικτες μορφές εργασίας. Στις σημερινές συνθήκες υπάρχει ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση ενάντια στις απολύσεις (...)».

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούν στη σύσκεψη για τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων, προβάλλοντας το αίτημα: Οχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ. Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Κατάργηση του ν. 4250 περί «αξιολόγησης» και του λεγόμενου επανελέγχου των ΙΔΑΧ.

Στο μεταξύ, σε νέο κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις 27 συναδέλφων τους βάση έκθεσης του ΑΣΕΠ, στην οποία διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν παρατυπίες ως προς τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα, προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Η κυβέρνηση, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, προσπαθεί να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους και να τους διαιρέσει για να δικαιολογήσει τις μαζικές απολύσεις που θέλει να κάνει. Παράλληλα, με διάφορα ιδεολογήματα περί «αξιοκρατίας» και «διαφάνειας», προσπαθεί να συγκαλύψει ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα, αλλά είναι αυτός που γεννά και θρέφει την ανεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνένοχοι στις απολύσεις Δήμος και κυβέρνηση (2015-03-11 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στον «επανέλεγχο» (2014-10-28 00:00:00.0)
Ρωτάνε το λύκο (2014-10-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ