Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας (11.30 π.μ. - λήξη ωραρίου), πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενάντια στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων. Το Σωματείο Εργαζομένων Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας καλεί τα άλλα σωματεία ΟΤΑ στην Αττική και τις Επιτροπές Εργαζομένων ΙΔΑΧ που έχουν συγκροτηθεί, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο Δήμο Ασπροπύργου οι εργαζόμενοι είναι οι πρώτοι που έχουν κληθεί να δώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεών τους. Για το λόγο αυτό, έχουν προχωρήσει εδώ και μια βδομάδα και συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη στο κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και άλλων μελών της διοίκησης, που μαζί με την παράταξη του Σ. Καλαφάτη συμφώνησαν να εφαρμοστεί ο Ν. 4250/2014, για την «αξιολόγηση» των εργαζομένων και τον «επανέλεγχο» των Συμβάσεων αορίστου χρόνου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από παρέμβαση των εκλεγμένων της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ).

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Την Κυριακή, 12 Οκτώβρη, θα γίνει η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στις 9 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν και τα Παραρτήματα, με βάση το εξής πρόγραμμα: Κέντρο 15/10. Πειραιάς, 15/10. Περιστέρι, 15/10. Ιλιον, 16/10. Βόρεια - Βορειοανατολικά, 16/10. Καλλιθέα, 17/10. Αιγάλεω, 19/10. Βύρωνας - Καισαριανή - Ζωγράφου, 20/10. Νοτιοανατολικές συνοικίες, 20/10. Μενίδι, 20/10. Νέα Ιωνία - Νέο Ηράκλειο - Νέα Φιλαδέλφεια, 20/10.

«COCA COLA»: Απεργία στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας προκήρυξε για σήμερα 8/10 το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων. Σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή των απεργών της «Coca Cola» ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, πριν έναν χρόνο.

ΛΑΥΡΙΟ: Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόλυση εργαζόμενου από τη Β' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή του. Ο εργαζόμενος, πατέρας 4 παιδιών, προσλήφθηκε με 12μηνη σύμβαση, αλλά απολύθηκε από τον πρώτο μήνα. Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, «χρειάστηκε να πάρει κάποιες μέρες αναρρωτική άδεια για σοβαρό πρόβλημα (...) Στην επιστροφή του, ενώ έδωσε χαρτί γιατρού που έκανε λόγο για μη βαριά χειρωνακτική απασχόληση για ένα χρονικό διάστημα, του έγινε έγγραφη επίπληξη», ενώ μετά από περιπλάνηση σε διάφορες εργασίες, απολύθηκε.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Διαμαρτυρία για την απόλυση εργαζόμενης από το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση» στην Καλαμάτα οργανώνει σήμερα, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας. Οπως καταγγέλλει, η εργαζόμενη, μητέρα 2 παιδιών, απολύθηκε μετά την άρνησή της να αποδεχθεί σύμβαση που θα μετέτρεπε το ωράριο σε κυλιόμενο και σπαστό. Στάση εργασίας για το ίδιο θέμα προκήρυξε για σήμερα (10 π.μ. - 11 π.μ.) το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Την περασμένη βδομάδα οι εργαζόμενοι στη «Διάπλαση» προχώρησαν σε κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων.

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Την απόλυση του γραμματέα του Διοικητικού του Συμβουλίου, Αποστόλου Γιώργου, από τις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» καταγγέλλει το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας. Είναι η δεύτερη απόλυση στην εταιρεία, που «θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όποιος αντιδρά θα απολύεται», όπως καταγγέλλει το συνδικάτο. Η εταιρεία οφείλει και δεδουλευμένα περίπου 8 μηνών.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε κινητοποίηση σήμερα, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για το εφάπαξ, προχωρά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η Ενότητα». Τα αποθεματικά του Ταμείου Πρόνοιας υπέστησαν «κούρεμα» το 2012, που έφτασε τα 45 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες σιδηροδρομικοί να μην μπορούν να πάρουν το εφάπαξ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ