Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αποκαλυπτική η στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ

Τα θέμα της στάσης των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων, αλλά και της απαράδεκτης δίωξης του συνδικαλιστή της ΔΑΣ Νίκου Γόντικα από το συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της ΠΟΕ ΔΟΥ (Ομοσπονδία Εφοριακών), Τρύφωνα Αλεξιάδη, έθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τα ερευνητικά κέντρα της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ καθώς αυτά έχουν εξελιχθεί σε συμβουλάτορες των εκάστοτε κυβερνήσεων και συμβάλλουν στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων, προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να διοριστεί προσωρινή διοίκηση, γιατί είχε λήξει ένα μήνα πριν η θητεία της προηγούμενης. Να σημειωθεί ότι και η ίδια η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει να δοθεί παράταση στη θητείας της (η απόφαση ήταν ομόφωνη).

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημείωσαν ότι το φαινόμενο της υπέρβασης της θητείας είναι συχνό και αντιμετωπίζεται από το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμαναν ότι είναι επικίνδυνη η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επέλεξε για τις δικές της σκοπιμότητες να ακολουθήσει το δρόμο των δικαστηρίων, καθυστερώντας εκ των πραγμάτων τη διενέργεια του συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Για το λόγο αυτό, είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία.

Για τον Νίκο Γόντικα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έφεραν κείμενο με το οποίο ζητούσαν να αποσύρει τη μήνυση ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή, γιατί οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αναθεώρησαν τη μέχρι τώρα στάση τους και πλέον ισχυρίζονται ότι πρόκειται για προσωπική διαφορά. Την άποψη αυτή υιοθέτησαν ακόμα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ένα τμήμα της ΠΑΣΚ.

Η στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και για τα δύο θέματα δείχνει ότι χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά τα δικαστήρια, προκειμένου να αντιμετωπίζουν ζητήματα που αφορούν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στάση που αποτελούσε χαρακτηριστικό γνώρισμα του μέχρι σήμερα κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ