Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απειλούν σωματεία με έξωση από το ΕΚ Λάρισας

Εμπόδια στο συνδικαλιστικό κίνημα επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με διάφορους τρόπους. Ενας από αυτούς είναι η περικοπή των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες που πρέπει να αποδίδει στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες από τις κρατήσεις που κάνει ο ΟΑΕΔ κάθε μήνα από τους εργαζόμενους, όπως και η έξωση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τα κτίρια των Εργατικών Κέντρων.

Σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΟΑΕΔ, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενημερώθηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε όλη την επιφάνεια του σημερινού κτιρίου του ΕΚΛ (π.χ., να αλλαχτεί η επικίνδυνη πρόσοψη, να φτιαχτεί η στέγη, να βαφεί το κτίριο) επειδή η νομοθεσία προβλέπει πως το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με βάση τα ψηφίσαντα μέλη των σωματείων του, δικαιούται γραφεία 430 τ.μ. από τα 850 τ.μ. που είναι το κτίριο, το οποίο φτιάχτηκε γι' αυτό το σκοπό το 1964. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποβληθούν τα 40 περίπου σωματεία που στεγάζονται σ' αυτό, για να στεγαστούν κάποιες δημόσιες υπηρεσίες!

Το ΕΚΛ προειδοποιεί να μη διανοηθούν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο και τονίζει ότι θα παραμείνει το σπίτι των σωματείων και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ