Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις ενάντια στον «επανέλεγχο»

Στάση εργασίας, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Να καλέσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της Αττικής να συνεδριάσουν και να κηρύξουν στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας, πραγματοποιώντας παράλληλα συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ήταν η ομόφωνη απόφαση που πήραν, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής. Η σύσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, καθώς και των σωματείων στους δήμους Αγ. Αναργύρων, Πετρούπολης, του Συλλόγου Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, με θέμα το συντονισμό της δράσης ενάντια στις νέες μαζικές απολύσεις που ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση μέσα και από το λεγόμενο «επανέλεγχο» των συμβάσεων. Ηδη το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει πάρει σχετική απόφαση.

Και εισηγητικά και στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική της «σαλαμοποίησης», προωθώντας σταδιακά τον «επανέλεγχο», με στόχο να αποφύγει τις μαζικές αντιδράσεις. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, οι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους δεν πρέπει να επιδείξουν καμιά αδράνεια. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στη συγκρότηση Επιτροπών και το συντονισμό της δράσης τους. Να αναδείξουν ότι οι απολύσεις σημαίνουν συρρίκνωση και μαράζωμα υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, ώστε να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή τους με αρνητικές συνέπειες για το λαό. Επομένως στον αγώνα αυτό χρειάζεται ο συντονισμός της δράσης και με το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που δηλώνουν «ένθερμοι υποστηρικτές» και «υπέρμαχοι της διαδικασίας» επανελέγχου, γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με δικαιώματα και να διευρύνουν παραπέρα τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Ακόμα καταγγέλθηκε ο ρόλος της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, στάθηκε ενάντια στη Επιτροπών Αγώνα ΙΔΑΧ, εξαπέλυσε επίθεση στη συγκρότησή τους και στη συγκρότηση του Συντονιστικού, δείχνοντας καθαρά ότι εναντιώνεται στην οργάνωση του αγώνα από τα κάτω, διευκολύνοντας πρακτικά την προώθηση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ