Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Απόφαση για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με κήρυξη 24ωρης απεργίας για την ίδια μέρα, και κλιμάκωση της πάλης με πανελλαδική - πανεργατική απεργία στα τέλη του Νοέμβρη, πήρε η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, την περασμένη Τετάρτη, παρά την προσπάθεια υπονόμευσης της γενικής συνέλευσης από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση, η πρώτη πανελλαδική προσπάθεια που γίνεται μετά και τις εκλογές για αναμέτρηση με την κυβέρνηση και είναι μια κινητοποίηση που έρχεται να αντιπαρατεθεί με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, αφού θα μετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, γυναίκες, φοιτητές, μαθητές, δηλαδή όλοι όσοι πλήττονται σήμερα από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι συμμετοχές, που έχουν παρθεί και καθημερινά αυξάνονται, δείχνουν το δρόμο, δηλαδή την κοινή δράση των εργατών με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία», σημείωσε στην εισήγηση εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, η αντιπρόεδρός του, Γ. Γεωργιάδου.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν πλευρές από τη δράση των σωματείων και τις πρωτοβουλίες που πήραν το προηγούμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων στη διοίκηση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», η οποία ζητούσε από άνεργο οικοδόμο 600 ευρώ για να γεννήσει η γυναίκα του. Στη συζήτηση τέθηκαν πλευρές για το κύριο καθήκον που μπαίνει σήμερα, αυτό της ανασύνταξης και αναζωογόνησης του εργατικού κινήματος και της ανάγκης για αλλαγή συσχετισμών στο εργατικό κίνημα. Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα, βάζουν στόχο, ώστε κάθε χώρος δουλειάς, κάθε κλάδος, κάθε σωματείο να κάνει δική του υπόθεση τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ