Τι μπορείτε να βρείτε
Κυριακή 15 Ιούλη 2001

Η ιστοσελίδα της ειρήνης απαντάει στη διεύθυνση www.wpc-in.org. Πρόκειται για τον αναπτυσσόμενο κόμβο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (World Peace Council), που από την έδρα του στην Αθήνα, φιλοδοξεί να γίνει ο συντονιστής και το κέντρο πληροφόρησης των κινημάτων ειρήνης όλου του πλανήτη. Βρίσκεται στον «αέρα» από το Μάη και έχει συναντήσει ήδη την αποδοχή από πάρα πολλούς φιλειρηνιστές σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας αναγκαία τη μεγαλύτερη και πληρέστερη ανάπτυξή του. Χαρακτηριστικά, οι επισκέψεις άγγιξαν το Μάη τα 65.000 «χτυπήματα» (hits) και την πρώτη βδομάδα του Ιούνη ξεπέρασαν τα 25.000. Ουσιαστικά, παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξεως του 70% (!!).

Πληκτρολογώντας, λοιπόν, την παραπάνω διεύθυνση, θα βρεθείτε στην κεντρική σελίδα του ΠΣΕ. Εκεί σας περιμένουν, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας με το συμβούλιο, πέντε κύριες επιλογές μ' έναν πρωτότυπο τρόπο «πλοήγησης». Με τη μορφή υδρόγειων σφαιρών, οι οποίες αρχίζουν να γυρνούν καθώς περνάτε από πάνω τους το δρομέα του «ποντικιού», σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε τις πληροφορίες που θέλετε να εμφανιστούν στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε:

Πατώντας πάνω στο χαρακτικό (του Γ. Βακιρτζή) της κεντρικής σελίδας, μπορείτε να διαβάσετε κάποια στοιχεία του ΠΣΕ και το καταστατικό του. (Σύντομο ιστορικό, αρχές και σκοποί, κανονισμός λειτουργίας, οργανωτική διάταξη, χρηματοδότηση). Ενώ όταν πατήσετε πάνω στη φράση «World Peace Council», θα βρείτε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, αλλά και την παρότρυνση στον επισκέπτη για συνεργασία, στέλνοντας ειδήσεις, φωτογραφίες, απόψεις και εμπειρίες από τη δραστηριότητα των τοπικών κινημάτων ειρήνης. Ηδη το «ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο» «βομβαρδίζεται» καθημερινά με δεκάδες e-mail από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα τα κείμενα, έχει επιλεγεί αρχικά να είναι η αγγλική, αλλά γίνονται προσπάθειες να υπάρξει σύντομα ισπανική και ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, μαζί με την περαιτέρω ανάπτυξή της. Φιλοδοξία του Συμβουλίου για τον κόμβο, είναι να γίνει κέντρο ενημέρωσης του παγκόσμιου κινήματος ειρήνης, καλώντας κάθε εθνική επιτροπή να στέλνει υλικό για δημοσίευση. Επίσης υπάρχει η σκέψη να διατεθεί χώρος, ώστε να δημιουργηθούν σελίδες κατά ήπειρο, για καλύτερο συντονισμό. Στα πλαίσια αυτά έχει δρομολογηθεί ήδη η δημιουργία ενός περιφερειακού κέντρου πληροφόρησης στην αμερικάνικη ήπειρο και γίνονται προσπάθειες να γίνει το ίδιο και στις υπόλοιπες ηπείρους.

Το mail για επικοινωνία με τον κόμβο, είναι το «info@wpc-in.org» ενώ μπορείτε να στέλνετε τις απόψεις, τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις σας στο «opinion@wpc-in.org».


Κείμενα:
Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ - Γιάννης ΚΥΡΑΝΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου (2014-09-04 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο (2014-08-30 00:00:00.0)
Κυκλοφόρησαν οι «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» (2004-05-07 00:00:00.0)
Καταδικάζουμε τη γενοκτονία (2002-06-16 00:00:00.0)
Συνεδριάζει η Γραμματεία του στην Αθήνα (2002-02-28 00:00:00.0)
Παγκόσμιος συντονισμός (1997-05-25 00:00:00.0)