ΑΓΡΟΤΕΣ
Από την Κρήτη και την Κέρκυρα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις

Συγκεντρώσεις σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ

Τετάρτη 27 Ιούλη 2016

Από την Κέρκυρα και την Κρήτη ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη, οι μικρομεσαίοι αγρότες το νέο γύρο αγροτικών κινητοποιήσεων κατά περιοχή, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που συνεδρίασε στις 9 Ιούλη στη Βέροια με θέμα τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς και το πρόγραμμα δράσης. Οι αγωνιστικές δράσεις, που θα διευρυνθούν αύριο και μεθαύριο σε πολλές περιοχές της χώρας, περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ανάλογα και με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή. Ακόμα, αποφασίστηκε στα μέσα Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί μαζική πανελλαδική σύσκεψη Μπλόκων, Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων, η οποία να αποφασίσει το πλαίσιο δράσης, την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό της αγωνιστικής δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στην Κρήτη, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών, Αστερουσίων και Ηρακλείου και οι Επιτροπές Αγώνα αγροτών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, θα κάνουν κινητοποιήσεις σήμερα, Τετάρτη, και τη Δευτέρα 1 Αυγούστου. Σήμερα: Στις 10 π.μ. αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΓΑ. Την 1η Αυγούστου στις 9 π.μ. διοργανώνουν συγκέντρωση στον κόμβο των Πεζών, όπου καλούν τους μικροπαραγωγούς της περιοχής.

Σήμερα, επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας διοργανώνει αγωνιστική κινητοποίηση στις 9 π.μ., μπροστά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Ποταμό.

Επίσης, αύριο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στις 11 π.μ.

Αύριο, Πέμπτη, στην κινητοποίηση μπαίνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, που καλούν σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα στις 11 το πρωί σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αύριο, Πέμπτη 28 Ιούλη, διοργανώνεται κινητοποίηση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, ύστερα από κάλεσμα του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας.

Ακόμη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Πρέβεζας και Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα της Ηπείρου διοργανώνουν κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη 28 Ιούλη, στα γραφεία του ΕΛΓΑ στα Γιάννενα στις 12 το μεσημέρι. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. από το χώρο που βρίσκεται πίσω από το πρώην «Ράδιο Κορασίδη».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αστακού καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ. στον Κόμβο Κουβαρά, που βρίσκεται μεταξύ Αγρινίου και Αμφιλοχίας.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Αγροτών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μ. Αντύπας» και το Μπλόκο Γυψοχωρίου - Πέλλας καλούν σε κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ Βέροιας, αύριο Πέμπτη 28 Ιούλη, στις 11 π.μ.

Στην Πελοπόννησο, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου (Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου), ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας καλούν σε κινητοποίηση στην Τρίπολη, την Παρασκευή 29 Ιούλη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του ΟΓΑ.

Την ίδια μέρα, στις 10.30 το πρωί, σε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, καλούν η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου των Καστανεών και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα (2024-10-09 00:00:00.0)
Οι επόμενες κινητοποιήσεις (2018-06-28 00:00:00.0)
Κορυφώνεται το δεκαήμερο δράσης (2017-06-27 00:00:00.0)
Διαβήματα διαμαρτυρίας χτες σε ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ (2016-07-29 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2016-07-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στη Λάρισα την Πέμπτη (2013-11-19 00:00:00.0)