Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας

Στο Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ

Τετάρτη 5 Ιούλη 2017

Εργαζόμενοι, νέοι, νέες, σπουδαστές, μαθητές, άνεργοι που προβληματίζονται για το πώς μπορεί να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, έδωσαν το «παρών» στο Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το βράδυ της Πέμπτης 29/6, στο «Φρούριο» της Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και ακολούθησε συναυλία από νεανικό σχήμα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η βραδιά έκλεισε με γλέντι με εργατικά και λαϊκά τραγούδια από τους «laΤΡΕΙΣ», ενώ στο χώρο λειτουργούσε έκθεση με τίτλο «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό» και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξε η Οκτωβριανή Επανάσταση

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Τ. Τσιαπλές σημείωσε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μέσα και από τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ, απευθύνουν στη νεολαία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα, όχι μόνο για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, αλλά για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

Ο Τ. Τσιαπλές
Αναφερόμενος στην ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, ανάμεσα στα άλλα, επεσήμανε ότι παρά το προσωρινό πισωγύρισμα που συντελέστηκε με τις αντεπαναστατικές ανατροπές της περιόδου 1989-1991, ο σοσιαλισμός αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας. «Η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού, η δυνατότητα κατάργησης της ατομικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, πηγάζουν από την καπιταλιστική εξέλιξη που οδηγεί στη συγκεντρωμένη παραγωγή», ανέφερε ο ομιλητής, τονίζοντας ότι «η καπιταλιστική ιδιοκτησία ακυρώνει τη δυνατότητα να ζήσουν όλοι οι εργαζόμενοι σε κοινωνικά οργανωμένες καλύτερες συνθήκες, που να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανθρώπινες ανάγκες». Οπως είπε, αυτές τις δυνατότητες τις γεννά η εργατική τάξη με τη δουλειά της μέσα στον καπιταλισμό, τις διευρύνει η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας. Ομως, σε μια κοινωνία όπου το τι και πώς θα παραχθεί, καθορίζεται με γνώμονα το ατομικό, το καπιταλιστικό κέρδος, οι ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων συνθλίβονται.

Καταλήγοντας, ο Τ. Τσιαπλές τόνισε ότι το ΚΚΕ με βάση τη στρατηγική του «δίνει σήμερα μάχη για την κατάκτηση εκείνων των χαρακτηριστικών που θα του δώσουν τη δυνατότητα να δρα ως επαναστατική πρωτοπορία "παντός καιρού". Η πάλη στις σημερινές συνθήκες για την κατάργηση της ταξικής - εκμεταλλευτικής και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας αποτελεί τη συνέχεια του δρόμου που άνοιξε η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Αυτή την προοπτική, στηριγμένοι και στη Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης, θέλουμε να συζητήσουμε μέσα από τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αλλά και άλλες που προγραμματίζουμε ως Κόμμα, ώστε να δώσουμε ώθηση στην άνοδο της πάλης της εργατικής τάξης για τη σοσιαλιστική επανάσταση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις (2017-11-30 00:00:00.0)
Ανοιξε τις πύλες του το 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στη Ρωσία (2017-10-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2017-10-07 00:00:00.0)
Ομορφη μεγάλη νεανική πολιτεία (2017-09-16 00:00:00.0)
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη (2017-09-10 00:00:00.0)
Με τα διδάγματα του χτες, στις μάχες του αύριο! (2001-11-28 00:00:00.0)