Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10294

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ και η εργατική συνδικαλιστική δράση
  • Το δικαστήριο απέρριψε χτες το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοσίας κατά των κινητοποιήσεων και της δίωξης σωματείων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
  • Συγκέντρωση χτες στο «Τζάμπο» στα Πευκάκια και πικετοφορία στα Χανιά. Σε συμπαράταξη των αυτοαπασχολούμενων με τους εργαζόμενους καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καταγγέλλοντας την πολυεθνική «Τζάμπο»
  • Στο κενό έπεσε μια ακόμα προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας στα «Τζάμπο» να ποινικοποιήσει τον αγώνα - που επί ένα σχεδόν μήνα δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου συνδικαλιστή από το κατάστημα της Βάρης - κάτω από τις οργισμένες αντιδράσεις συνδικάτων και άλλων φορέων και το καταφανέσταστο δίκιο του αγώνα.
  • Η εργοδοσία ζήτησε να έχει όρια η κινητοποίηση και η συνδικαλιστική δράση. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απάντησε ότι ούτε έβαλε ποτέ, ούτε θα βάλει όρια στις διεκδικήσεις του εργάτη. Αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης θα προστατεύσει τους εργαζόμενους που η εργοδοσία επιχειρεί να απολύσει.
  • Σήμερα Σάββατο, οι κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την ανάκληση της απόλυσης και ενάντια στην τρομοκρατία σε πόλεις όλης της χώρας. Την Τρίτη 10 Φλεβάρη, τα ταξικά συνδικάτα και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλούν σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

ΣΕΛ.  6   -   7

Motion Team

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οργισμένη διαμαρτυρία για το έγκλημα

Περίσσεψε χτες η οργή των οικοδόμων της Θεσσαλονίκης για το θάνατο του συναδέλφου τους, που έχασε τη ζωή του προχτές, στο εργοτάξιο του Μετρό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, καταπλακωμένος από την μπούμα γερανού, που σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες λειτουργούσε χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Τη χτεσινή συγκέντρωση ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την αντεργατική πολιτική διοργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και το Παράρτημά του στα έργα του Μετρό.


ΣΕΛ.  17


ΤΡΙΠΟΛΗ
Αστυνομικοί διώκουν τον «Ριζοσπάστη», στελέχη του ΚΚΕ και άλλες εφημερίδες

ΣΕΛ.  9
Αθλιότητες της «Αυγής»

ΣΕΛ.  18
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑμΕΑ
Κατήγγειλαν το συνέδριο της νοθείας

ΣΕΛ.  16
ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ MIG ΓΙΑ ΟΑ
Μοναδικό κίνητρο το κέρδος

ΣΕΛ.  15
ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ
Υπερασπίζονται την πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά

ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ