Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ και η εργατική συνδικαλιστική δράση
  • Το δικαστήριο απέρριψε χτες το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοσίας κατά των κινητοποιήσεων και της δίωξης σωματείων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
  • Συγκέντρωση χτες στο «Τζάμπο» στα Πευκάκια και πικετοφορία στα Χανιά. Σε συμπαράταξη των αυτοαπασχολούμενων με τους εργαζόμενους καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καταγγέλλοντας την πολυεθνική «Τζάμπο»
  • Στο κενό έπεσε μια ακόμα προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας στα «Τζάμπο» να ποινικοποιήσει τον αγώνα - που επί ένα σχεδόν μήνα δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου συνδικαλιστή από το κατάστημα της Βάρης - κάτω από τις οργισμένες αντιδράσεις συνδικάτων και άλλων φορέων και το καταφανέσταστο δίκιο του αγώνα.
  • Η εργοδοσία ζήτησε να έχει όρια η κινητοποίηση και η συνδικαλιστική δράση. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απάντησε ότι ούτε έβαλε ποτέ, ούτε θα βάλει όρια στις διεκδικήσεις του εργάτη. Αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης θα προστατεύσει τους εργαζόμενους που η εργοδοσία επιχειρεί να απολύσει.
  • Σήμερα Σάββατο, οι κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την ανάκληση της απόλυσης και ενάντια στην τρομοκρατία σε πόλεις όλης της χώρας. Την Τρίτη 10 Φλεβάρη, τα ταξικά συνδικάτα και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλούν σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ