Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κινδυνεύει η Ελλάς»!

ΚΑΙ είπε ο πρωθυπουργός: Λαέ, έρχεται η κρίση. Εσύ θα την υποστείς, εσύ θα την πληρώσεις. Ομως, «μην μιλάς, μην γελάς κινδυνεύει η Ελλάς». Εργάτη θα μείνεις χωρίς δουλειά, μην διαμαρτυρηθείς. Αγρότη θα μείνεις χωρίς εισόδημα, μην αντιδράσεις. Βιοτέχνη, μαγαζάτορα θα βάλεις «λουκέτο», μην αντισταθείς. Συνταξιούχε θα πεινάσεις, μην φωνάξεις. Νέε, θα στερηθείς κι άλλα πολλά, μην ξεσηκωθείς Εμπιστευτείτε εμένα. Είμαι ο πιο ικανός, ο πιο κατάλληλος να διαχειριστώ την κρίση. Δεν έχετε καλύτερη επιλογή.

ΚΑΙ είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Λαέ, μην τον πιστεύεις. Εχεις καλύτερη επιλογή. Εμένα. Εγώ είμαι ο πιο ικανός, ο πιο κατάλληλος να διαχειριστώ την κρίση. Ζητώ εκλογές και θέλω την ψήφο σου. Ομως, οι ώρες που περνάει η χώρα μας είναι δύσκολες και, τώρα, δε βοηθούν οι άκαιρες και υπερβολικές λαϊκές διεκδικήσεις. Σκέψου λογικά και πράξε μετρημένα. Βολέψου όπως μπορείς. Δείξε εγκαρτέρηση, κάνε υπομονή. Βοήθα με να έρθω στην πρωθυπουργία κι εγώ θα σε σώσω.

ΚΑΙ είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Λαέ, μην τους εμπιστεύεσαι. Κανένας από τους δυο δεν είναι ικανός και κατάλληλος να διαχειριστεί την κρίση. Αυτή μπορεί να τη διαχειριστεί καλύτερα μια «αριστερή διακυβέρνηση», που θα λειτουργεί μεν στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά θα ενδιαφέρεται για το λαό. Δώσε μας μεγαλύτερη εκλογική δύναμη για ν' αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό.

ΚΑΙ είπε το ΚΚΕ: Λαέ, για την καπιταλιστική κρίση δεν έχεις καμιά ευθύνη και μη δεχτείς να την πληρώσεις. Απαίτησε να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Η κυβέρνηση επιχειρεί να σε τρομοκρατήσει για να υποταχθείς. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σε ξεγελάσει για να υποκλέψει την ψήφο σου. Ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σε παρασύρει σε δρόμους ολισθηρούς, ακίνδυνους για το καπιταλιστικό σύστημα, που γεννάει, τροφοδοτεί και εκμεταλλεύεται τις κρίσεις του, για μεγαλύτερο ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης και την εξασφάλιση περισσότερων κερδών στο κεφάλαιο. Μη φοβηθείς, μην κιοτέψεις, μην μπερδευτείς. Εμπιστέψου τις δυνάμεις σου, οργάνωσε την αντίστασή σου και πέρνα στην αγωνιστική αντεπίθεση...


Π. Ρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πιο πλατιά ενωτική πρόταση είναι του ΚΚΕ (2018-10-05 00:00:00.0)
Λανσάρει ως «διέξοδο» χρεοκοπημένα ιδεολογήματα (2011-07-06 00:00:00.0)
Το χτύπημα στην πλάτη (2011-03-13 00:00:00.0)
«Ενα πρόβλημα»... (2009-09-16 00:00:00.0)
Ταξιδεύοντας σε φουρτουνιασμένο πέλαγος* (2002-03-17 00:00:00.0)
Ποτάμι ορμητικό στους δρόμους της Αθήνας (1996-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ