Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οργισμένες αντιδράσεις για τις διώξεις

Η μαζική ταξική πάλη θα σπάσει την τρομοκρατία, ξεκαθαρίζουν με ανακοινώσεις τους οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Κύμα οργισμένων αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η επιχείρηση κυβέρνησης - εργοδοσίας και κατασταλτικών μηχανισμών να φρενάρουν τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία τόσο της «ΤΖΑΜΠΟ» όσο και συνολικά των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ανάμεσα σε άλλους:

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο σημειώνει ότι η απόλυση του Ν. Νικολόπουλου, η προσπάθεια δωροδοκίας του, η απειλή ακόμα και της ζωής του καθώς και της οικογένειάς του, οι ποινικές διώξεις - απειλές, καθώς και η θρασύτητα της «ΤΖΑΜΠΟ» κατά συνδικάτων, συνδικαλιστών και στελεχών του ΠΑΜΕ «βασίζεται στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και το αντεργατικό πλαίσιο που διαδοχικά οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει από κοινού κυβέρνηση και εργοδοσία, στην όποια μορφή αντίστασης και δράσης προβάλλει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Τονίζει ότι «οι τρομοκρατικές ενέργειες της επιχείρησης δεν πρέπει να περάσουν, γι' αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη και ο ξεσηκωμός όλης της εργατικής τάξης γιατί δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καταγγέλλει την προκλητική επίθεση της εταιρείας «ΤΖΑΜΠΟ», ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και καλεί τους λογιστές και λογίστριες, συντονισμένα με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις για απόκρουση της τρομοκρατικής επίθεσης και να αξιώσουν την άμεση επαναπρόσληψη του Ν. Νικολόπουλου.

«Η αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκλητικά προσπαθεί να εναποθέσει τις ευθύνες της "κρίσης" στον εργάτη. Οταν η δημοκρατία των πλουτοκρατών δεν έχει άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει την οργανωμένη ταξική πάλη, καταφεύγει σε όλα τα μέσα που διαθέτει», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Υπογραμμίζει ότι «με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, κάθε ταξικού συνδικάτου και θα συντονίζει τη δράση του μέσα από το ΠΑΜΕ».

«Τα μαύρα σχέδια δε θα λυγίσουν όσους πορεύονται με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που αντιπαλεύουν την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική και εργοδοτική τρομοκρατία», καταγγέλλει και το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», προσθέτοντας: «Το θράσος κάθε πολυεθνική το αντλεί από την πολιτική της κυβέρνησης και το νομικό πλαίσιο που έχτισαν οι γαλαζοπράσινες φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της πολυεθνικής βρέθηκαν εισαγγελέας και αστυνομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ