Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «γλυκός» φορομπήχτης ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα «την αντιμετώπιση της φτώχειας». Συζητήθηκε χτες. Τι πρότεινε; «Πρώτα-πρώτα, μειώστε 1% το ΦΠΑ, να κινηθεί η αγορά. Ωφελείστε αν κινηθεί η αγορά. Δεκαεννιάρια πέφτουν μέσα στα ταμεία του κράτους από το ΦΠΑ». Δηλαδή αφήστε το υπόλοιπο 18% να το πληρώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Επιπλέον ζητά θέσπιση κι άλλου φόρου: «Σας προτείνουμε ένα φόρο, γλυκύ φόρο, κύριε Πρωθυπουργέ. Ενα εκατομμύριο σπίτια είναι παράνομα. Ολα τα διαμερίσματα της Ελλάδας είναι παράνομα με τους ημιυπαίθριους χώρους. Ολοι θέλουν να τα νομιμοποιήσουν. Δεν υπάρχει Ελληνας που να μη δώσει ευχάριστα να νομιμοποιήσει το σπίτι του, γιατί αυτομάτως ανεβαίνει και η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Να τα γκρεμίσετε ένα εκατομμύριο σπίτια δεν μπορείτε. Αρα, λοιπόν, πάρτε απ' αυτό το φόρο. Εύκολα και γλυκά θα δώσει ο άλλος 3.000, 4.000, 5.000 ευρώ προκειμένου να πάρει νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων». Εφόσον δέχεται την κερδοσκοπία με ένα αγαθό, τη στέγη - που θα έπρεπε να είναι δημόσιο και δωρεάν - επόμενο είναι να φορολογεί και την «παρανομία» του, γδέρνοντας κι άλλο τον εργαζόμενο.

Εξάλλου, ο Καρατζαφέρης έψεξε τον Καραμανλή γιατί δεν ενέργησε με τους αγρότες της Κρήτης, «αρκεί να μην ανέβουν χίλιοι άνθρωποι με τα τρακτέρ εδώ». Τόση απέχθεια για κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Και επειδή δεν κουράζεται να δηλώνει διαθέσιμος προς στήριξη του δικομματισμού, ρώτησε και ξαναρώτησε τον πρωθυπουργό ποιο είναι το «εθνικό σχέδιο δράσης» του ενάντια στην κρίση. «Ποιο είναι αυτό; Να μας πείτε. Ποιο είναι αυτό το εθνικό σχέδιο δράσης; Θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε». Αλλωστε, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., «ο τόπος, εν ώρα κρίσης, δε χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και κυρίως η ΝΔ». Το δεκανίκι διαλαλεί την ύπαρξή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ