Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Με άλλοθι τον μπαμπούλα της κρίσης...

Επιβεβαίωσε ουσιαστικά χτες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ότι η οικονομική κρίση που επελαύνει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες θα θίξει έντονα τους εργαζόμενους της χώρας μας. Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρη είπε ότι «έρχονται εξαιρετικά δύσκολοι μήνες και για τη χώρα μας» στον τομέα της εργασίας και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όποια περιθώρια υπάρχουν για να μετριαστούν οι επιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε εκθέσεις διεθνών οίκων σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξει έκρηξη της ανεργίας, η οποία θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις σε όλο τον κόσμο. Κατά τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση έχει στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας με στοχευμένες κοινωνικές μεταβιβάσεις στις «οικονομικά ευάλωτες ομάδες». Ως τέτοια μέτρα ο Κ. Καραμανλής ανέφερε τα μέτρα «πτωχοκομείου» που έχουν εξαγγελθεί, όπως το «ταμείο κατά της φτώχειας το οποίο διαθέτει κεφάλαια 450 εκατομμυρίων ευρώ», η χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε δικαιούχους του ΕΚΑΣ και η αύξηση «κατά 20% του αριθμού των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού»!

Οπως είναι γνωστό η οικονομική κρίση χρησιμοποιείται ως άλλοθι από τους εργοδότες για να χτυπηθούν τα εργασιακά δικαιώματα και ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί η κρίση να αποτελέσει «πρόσχημα για παραβατικές συμπεριφορές στην αγορά».

O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα «εθνικό σχέδιο δράσης» για την αντιμετώπιση της κρίσης και υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα το στηρίξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ