Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Εντείνονται οι αντιδημοκρατικές πρακτικές

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Νίκο Νικολόπουλο και στον αγώνα των ταξικών δυνάμεων

Τη συμπαράστασή της, στον Ν. Νικολόπουλο εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Καταγγέλλει τη δίωξή του και συνδράμει το διωκόμενο αγωνιστή με τα νομικά μέσα που διαθέτει. Σε σχετική ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη δίωξη καταδεικνύει πως το δικαίωμα στην απεργία και στο συνδικαλισμό είναι λευκό χαρτί, όταν δεν κατοχυρώνεται έμπρακτα, με αγώνες και θυσίες, από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Είναι γνωστή η στάση της εργοδοσίας, αλλά και του κρατικού μηχανισμού, μαζί και των δικαστηρίων, να υπονομεύουν μέχρι κατάργησης, τα δικαιώματα αυτά», προσθέτει. Και εξηγεί: «Τα ασφαλιστικά μέτρα, στα οποία προχώρησε η εταιρεία σε βάρος του απολυμένου, συνδικαλιστικών στελεχών και συνδικάτων που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ, με τα οποία ζητά φυλάκιση και καταβολή τεράστιων ποσών για αποζημιώσεις, οι συλλήψεις και εκφοβισμοί από μέρους του επίσημου κράτους (ΕΛ.ΑΣ.), αποδεικνύουν τη συμπόρευση της επίσημης πολιτείας με το μεγάλο εργοδοτικό κεφάλαιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισημαίνει ότι γενικότερα, στους χώρους εργασίας, εντείνονται οι αντιδημοκρατικές πρακτικές. Ορίζει ως πλευρές αυτής της κατάστασης π.χ. την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης στους εργασιακούς χώρους. Ή την παρακολούθηση και αστυνόμευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Την πρακτική της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών. Την κήρυξη των απεργιών ως καταχρηστικών και παράνομων. Και το γεγονός ότι η στυγνή αυτή πραγματικότητα συμπληρώνεται από τους τρομονόμους, το χτύπημα του δικαιώματος στη διαδήλωση, τους μηχανισμούς καταστολής της ΕΕ (Ευρωπόλ, Σένγκεν, Συνθήκη του Proum, Frontex) κ.ά.

Καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα φαινόμενα αυτά και επαναλαμβάνει τη σταθερή της θέση να συνδράμει τα συνδικάτα στον αγώνα τους για συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες στους εργασιακούς χώρους, με κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ