Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με το κουπόνι στο χέρι για ακόμα μεγαλύτερη υπερκάλυψη

Με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη υπερκάλυψη του πλάνου, οι κομμουνιστές σ' όλη την Ελλάδα εντείνουν τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τις μέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, πιο συστηματικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πίστη για την επίτευξη των στόχων, διευρύνουν το «άνοιγμα» σε όλους τους χώρους, όπου ζουν και δρουν οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, στις πόλεις και στα χωριά. Ξέρουν ότι έχουν τις δυνατότητες και μπορούν να δώσουν τη μάχη με επιτυχία και σ' αυτήν την κατεύθυνση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν τη δουλειά ακόμα πιο μεθοδικά και συντονισμένα.

Στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο «κλείσιμο» της εξόρμησης, την περασμένη Δευτέρα, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλία έχουν καλύψει το 81,74% του πλάνου τους, με το νομό Μαγνησίας να προηγείται φτάνοντας στο 97,51%. Ακολουθούν οι νομοί Λάρισας με 83,02%, Τρικάλων με 70,15% και Καρδίτσας με 69,16%. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, στην περιοχή έχουν καλύψει το 85% του πλάνου.

Στην ανάγκη να ενταθεί στο έπακρο η προσπάθεια όλων των μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ για την υπερκάλυψη του πλάνου αναφέρεται, μιλώντας στον «Ρ», ο Π. Σπήλιος, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου. «Η μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων και όπου αλλού απευθυνόμαστε για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος - υπογραμμίζει - μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους και μας δίνει ώθηση να εντείνουμε τη μάχη. Τις επόμενες μέρες μέχρι και τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης η μάχη θα δοθεί με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, χωρίς εφησυχασμό, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια ν' απλώσουμε τη δουλειά μας, "οπλισμένοι" με πείσμα και επιμονή, ώστε το κάλεσμα να φτάσει παντού». Και καταλήγει: «Οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες και θα τις αξιοποιήσουμε. Η μεγάλη προθυμία του κόσμου να ενισχύσει το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας τον πρωτοπόρο ρόλο του Κόμματος στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων δείχνει ότι μπορούμε να υπερκαλύψουμε το πλάνο. Οι δεσμοί μας με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, που "σφυρηλατούνται" ακόμα περισσότερο μέσα στη δράση και την πάλη, όπου οι κομμουνιστές, είναι στην πρώτη γραμμή, όπως έγινε πρόσφατα με τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, αποτελούν εχέγγυο για την επίτευξη των στόχων μας».

Στη Θεσσαλονίκη

Η απήχηση που βρίσκουν στο λαό οι Θέσεις του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και γενικότερα η πολιτική του Κόμματος επιβεβαιώθηκε με τη μεγάλη επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, καθώς η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης κάλυψε το ιδιαίτερα αυξημένο πλάνο της, φτάνοντας το 105%. Στις επόμενες λίγες μέρες, οι κομματικές δυνάμεις συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης για μια σημαντική υπερκάλυψη προς τιμή του 18ου Συνεδρίου και για την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του Κόμματος με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο, ασφαλές κτίριο.

Επτά Αχτίδες έχουν ξεπεράσει το 100%. Με τη σειρά είναι οι Αχτίδες Υγείας (126%), Εμπορίου - Υπηρεσιών (120%), Ανατολικής Υπαίθρου (107%), Περιαστικής (105%), ΔΕΚΟ - Τραπεζών (104%), ΑΕΙ - ΤΕΙ (104%), Δυτικών Συνοικιών (103%).

Από τις ΚΟΒ, τριάντα στον αριθμό έχουν ξεπεράσει το 100% του πλάνου τους, με πρώτες την ΚΟΒ Τραπεζοϋπαλλήλων (140%), την ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων (135%) και την ΚΟΒ Ευόσμου (128%).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ενθουσιασμό στην τελική ευθεία (2007-01-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! (2004-12-01 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία με στόχο την υπερκάλυψη (2003-01-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επιμονή (2002-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ