Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... καλά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών δημοσίου

Τα... καλά της εκχώρησης τομέων των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες αποκαλύπτονται απ' τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου - είναι πευκόφυτος - στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Αφού - με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - διαλύθηκε η υπηρεσία κήπων του νοσοκομείου ο, λεγόμενος, κλαδοκαθαρισμός ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία. Για να γίνει όμως η ανάθεση έπρεπε το έργο να μην υπερβαίνει τα 45.000 ευρώ. Ετσι η διοίκηση «έσπασε» τα προβλεπόμενα κονδύλια σε μικρότερα των 45.000 ευρώ και τα ανέθεσε στην ίδια εταιρεία. Ελα όμως που ο πάρεδρος επέστρεψε τα εντάλματα γιατί δεν τηρήθηκαν οι όροι του «υγιούς ανταγωνισμού» που διασφαλίζεται μέσα από... διαγωνισμούς.

Το θέμα συζητήθηκε χτες στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε την επαναϋποβολή των δικαιολογητικών για την έγκριση της δαπάνης. Κατά τάχτηκαν οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων τονίζοντας την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που θα έχει την ευθύνη του καθαρισμού των νοσοκομείου.

Το περιστατικό αυτό καταδείχνει επίσης πού καταλήγει γενικότερα η παράδοση υπηρεσιών του δημοσίου στους ιδιώτες. Εκτός απ' την υπέρβαση των εξόδων οδηγούν και σε παρενέργειες που δε συνάδουν ούτε και με τα ισχύοντα που έχουν θεσμοθετηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ