Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ; «Η κρίση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να διατυπωθούν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Εδώ και τώρα. Από όλες τις πλευρές. Ανεξαρτήτως εκλογολογίας, πρόωρων εκλογών ή Ευρωεκλογών (που μόνο δημοψήφισμα δεν μπορεί να είναι, από τη φύση, τη λογική, τον σκοπό, το αντικείμενο και το εκλογικό σύστημα) ή προεδρικής εκλογής. Αυτές τις συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις δεν τις ακούσαμε. Και πρέπει να τις ξέρουμε» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Σ' ΟΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ: «Το ψάξιμο σε ό,τι έχει απομείνει στα καφάσια και στα ράφια των μανάβικων ή στους πάγκους της λαϊκής αγοράς το απομεσήμερο είναι συνήθεια των Ευρωπαίων, που μετρά από τα χρόνια του Μεσαίωνα. Από τότε οι Ευρωπαίοι καταναλωτές αναζητούσαν "χορταράκια" και "υπερώριμα" φρούτα, αρκεί "να τρώγονταν". Ωστόσο, στη Γαλλία, τα σχόλια των ΜΜΕ για το πώς η συνήθεια αυτή μεταβάλλεται σε φαινόμενο που γνωρίζει μεγάλη έξαρση όλο και πληθαίνουν» (το ρεπορτάζ στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΕΙΝΩΝΤΕΣ: «Οταν μπαίνετε σε σούπερ μάρκετ γεμίστε το καροτσάκι όπως παλιά, ώστε να χορτάσετε το μάτι σας. Οταν φτάσετε στο ταμείο, όμως, βάλτε στις σακούλες τα μισά και λιγότερα. Θα φύγετε με αίσθημα ευφορίας (...) κόψτε το τσιγάρο. Με 3 ευρώ την ημέρα που κοστίζει το πακέτο, αγοράζετε το ψωμί και το γάλα του σπιτιού. Και ο καφές περιττός είναι. Αν, όμως, σώνει και καλά θέλετε οπωσδήποτε καφεδάκι, πιέστε το στο σπίτι σας και μετά πηγαίνετε στο καφενείο της γειτονιάς. Η θέρμανση επίσης αποτελεί μια ξεπερασμένη και δαπανηρή συνήθεια. Αγοράστε 4 ή 5 κουβέρτες και εξασφαλίστε θέρμανση για χρόνια (...) μείνατε ξαφνικά χωρίς δουλειά; Καθίστε και συντάξτε έναν ευρύ κατάλογο με όλους τους συγγενείς και φίλους (που εργάζονται) και αρχίστε να δανείζεστε λίγα και από όλους» (συμβουλές επιβίωσης στον καιρό της κρίσης από τον Χρ. Θεοχαράτο στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ