Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11009

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Διευρύνονται οι αντιδραστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια στις 20 Ιούλη για την Yγεία της λαϊκής oικογένειας

ΣΕΛ.  9

Τσεκούρι στις επικουρικές συντάξεις, στα Βαρέα Ανθυγιεινά, στο εφάπαξ

Ενταση της αντιασφαλιστικής κυβερνητικής επίθεσης

Με νέα επίθεση στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ, τη νέα συρρικνωμένη λίστα των ΒΑΕ, την αποψίλωση των παροχών Υγείας μέσα από τον ΕΟΠΥΥ και την ενίσχυση των προγραμμάτων επιδότησης των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση βαθαίνει παραπέρα τις αντεργατικές ανατροπές. Το αντεργατικό πακέτο παρουσίασε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ως μέρος του γενικότερου «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  8

Phasma

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Ταξική επιλογή να είναι τα δάση απροστάτευτα

Δεκάδες ήταν και χτες οι πύρινες εστίες που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της χώρας, καταστρέφοντας δάση και δασικές εκτάσεις, συνέπεια της δασοκτόνας κυβερνητικής πολιτικής. Αλλωστε, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανοίγει ...συζήτηση «όχι για το τι είναι δάσος, αλλά τι θέλουμε να είναι δάσος», που σημαίνει παραπέρα εμπορευματοποίηση του δασικού πλούτου.


ΣΕΛ.  32

Σάπιο το σύστημα

Νέος γύρος παραπλάνησης και εκβιασμού του λαού με τις δυσκολίες και τους οξύτατους ανταγωνισμούς στην Ευρωζώνη, για τη μορφή διαχείρισης του κρατικού χρέους. Στόχος, να υποταχτεί ο λαός στα μνημόνια και αυτά που έρχονται. Θα το πούμε άλλη μια φορά: Η κρίση είναι βαθιά, συγχρονισμένη στην ΕΕ, αγιάτρευτη. Οι ανταγωνισμοί είναι για το ποιος θα πληρώσει λιγότερο, ποιος περισσότερο τη χρεοκοπία, αλλά έχουν χρεοκοπήσει το λαό. Δεν μπορεί να πληρώνει για την ικανοποίηση ούτε στοιχειωδών αναγκών του. Να παλέψει για να πληρώσει η πλουτοκρατία το κρατικό χρέος, δικό της είναι. Να πληρώσει και αυτά που χρωστά από τη νόμιμη κλοπή της υπεραξίας, τη μείωση μισθών, συντάξεων, τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, τις ελλείψεις στην προστασία των ανέργων, όλα όσα έχει πληρώσει ο λαός για Παιδεία, Υγεία, Υγιεινή και Ασφάλεια, τους τεράστιους φόρους, κ.λπ. Να πληρώσουν για το χρέος προς τους εργαζόμενους από το χτύπημα στον παραγωγικό πλούτο, στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν δουλειά, κοινωνική ευημερία. Ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια του την ιδιοκτησία, να την αξιοποιήσει σε όφελός του, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο. Τώρα να το βάλει στόχο, παλεύοντας για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Πλατιά δράση χτες σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα προνόμια στους εφοπλιστές

ΣΕΛ.  14
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ»
Επιταχύνουν τις διαδικασίες ξεπουλήματος

ΣΕΛ.  23
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Διαμαρτυρία σήμερα για τις αδειοδοτήσεις

ΣΕΛ.  22
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Σήμερα κινητοποίηση κόντρα στο ξεκλήρισμα

ΣΕΛ.  22
ΚΥΠΡΟΣ
Επιτροπή για τη διαλεύκανση των αιτιών της έκρηξης

ΣΕΛ.  15
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αναζητούν φιλολαϊκό προσωπείο

Οι τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις, με επιλεκτικές αναφορές σε επιμέρους ζητήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με ένα δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο, για να συγκαλύψουν τη συναίνεσή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές που σφαγιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ ξαναπροτείνει μέτρα, που στοιχειωδώς σ' αυτό το σύστημα μπορούν να διασφαλίσουν τη διαφάνεια.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ