Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8198

ΝΑΤΟΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της στημένης δίκης Μιλόσεβιτς

Η ιμπεριαλιστική «υπερπαραγωγή», της οποίας τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η εισαγγελέας Κάρλα Ντελ Πόντε, με κατηγορούμενο τον ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς, άρχισε χτες στο ΝΑΤΟικό Δικαστήριο της Χάγης. Συνεπής στην αποστολή της, η εισαγγελέας του «ειδικού δικαστηρίου» δεν εξέπληξε κανέναν, όταν επιχείρησε από την πρώτη μέρα να προδικάσει το αποτέλεσμα της δίκης και να φορτώσει στον Σλ. Μιλόσεβιτς όλα τα δεινά των Βαλκανίων τα τελευταία χρόνια. Στο ίδιο κλίμα, κινήθηκε και η τοποθέτηση του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα, Τζ. Νάις.

Ολοφάνεροι είναι οι στόχοι του σόου της στημένης δίκης: Να κρύψει τα μεγάλα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή των Βαλκανίων και, ταυτόχρονα, να στείλει το ανάλογο μήνυμα - απειλή σε όλους τους λαούς, σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα, όμως, έγιναν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και γι' αυτό όλο και πληθαίνουν οι ανακοινώσεις και άλλες εκδηλώσεις συμπαράστασης στον πρώην Γιουγκοσλάβο ηγέτη. Οι λαοί δε θα τους κάνουν το χατίρι. Ούτε θα κλείσουν τα μάτια, ούτε θα σκύψουν το κεφάλι.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να βγάλουν συμπεράσματα, να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες

Ο αγώνας δεν τελειώνει με το κλείσιμο μιας συγκεκριμένης μορφής πάλης, αλλά αξιοποιώντας την πολύτιμη πείρα, συνεχίζεται με καλύτερες προϋποθέσεις, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγώνες της αγροτιάς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, μαζί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αποκάλυψαν επίσης την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό του κυβερνώντος κόμματος, την υποκρισία και τον υπονομευτικό ρόλο της ΝΔ, το ρόλο που παίζουν ορισμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες


ΣΕΛ.  3
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ποιοι και γιατί ανησυχούν;

Συχνά - πυκνά το τελευταίο διάστημα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε γνωστές εφημερίδες μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων, άρθρα και ρεπορτάζ, που δεν μπορούν να κρύψουν τον «πόνο» και τη «στενοχώρια» τους για τη δράση του ΚΚΕ. Οπως χτες, οι «αδελφούλες» του συγκροτήματος Λαμπράκη, όπως τις προάλλες κάποιες άλλες, άλλων εργολάβων της «ενημέρωσης».

Ανησυχούν, λοιπόν! Τόσο για την εσωκομματική, συνεχή και πλούσια δραστηριότητα, όσο και για την πλατιά, ανοιχτή και μαζική, ιδεολογική, πολιτική δράση του Κόμματος, τις συχνές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του για την άνοδο του κινήματος και των αγώνων της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ΕΒΕ, της νεολαίας, του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, των διεθνών πρωτοβουλιών του και της αδιάκοπης παρουσίας του σε όλα τα βασικά μέτωπα που αφορούν το λαό και τη χώρα.

Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι τους «πονάει» η δραστηριότητα του ΚΚΕ. Τους «πονάει» ότι το Κόμμα μας, όντας το μοναδικό πραγματικά δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ως Εργατικό Κόμμα Νέου Τύπου, βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία προβληματισμού, αναζήτησης, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Συνέχεια στη σελίδα 5



ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Με μπούσουλα ό,τι συμφέρει το ΣΕΒ

Η χτεσινή πρώτη διαπραγμάτευση της ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ κινήθηκε εντός των πλαισίων που θέτουν οι βιομήχανοι περί «ανταγωνιστικότητας». Το ΠΑΜΕ καλεί σε επιφυλακή τους εργαζόμενους και τονίζει ότι το κατώτερο μεροκάματο πρέπει να είναι στις 12.000 δρχ.


ΣΕΛ.  16   -   17
«Γιορτάζει» η ακρίβεια στην αγορά

Συνεχίζεται ο χορός των ανατιμήσεων στην αγορά, ροκανίζοντας τα λαϊκά εισοδήματα, ενώ η κυβέρνηση πόνταρε και συνεχίζει να ποντάρει στις «συμφωνίες κυρίων» για «πάγωμα» των τιμών...


ΣΕΛ.  20
ΗΠΑ
Ξαναζεσταίνεται πάλι η «τρομο-προπαγάνδα»;

Για μια ακόμη φορά οι Αμερικανοί πολίτες έζησαν χτες ένα 24ωρο τουλάχιστον, απόλυτου τρόμου, μετά την προειδοποίηση του FBI για «τρομοκρατικό χτύπημα εντός των ΗΠΑ ή σε αμερικανικό στόχο στην Υεμένη»


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ