Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της στημένης δίκης Μιλόσεβιτς

Η ιμπεριαλιστική «υπερπαραγωγή», της οποίας τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η εισαγγελέας Κάρλα Ντελ Πόντε, με κατηγορούμενο τον ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς, άρχισε χτες στο ΝΑΤΟικό Δικαστήριο της Χάγης. Συνεπής στην αποστολή της, η εισαγγελέας του «ειδικού δικαστηρίου» δεν εξέπληξε κανέναν, όταν επιχείρησε από την πρώτη μέρα να προδικάσει το αποτέλεσμα της δίκης και να φορτώσει στον Σλ. Μιλόσεβιτς όλα τα δεινά των Βαλκανίων τα τελευταία χρόνια. Στο ίδιο κλίμα, κινήθηκε και η τοποθέτηση του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα, Τζ. Νάις.

Ολοφάνεροι είναι οι στόχοι του σόου της στημένης δίκης: Να κρύψει τα μεγάλα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή των Βαλκανίων και, ταυτόχρονα, να στείλει το ανάλογο μήνυμα - απειλή σε όλους τους λαούς, σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται.

Τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα, όμως, έγιναν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και γι' αυτό όλο και πληθαίνουν οι ανακοινώσεις και άλλες εκδηλώσεις συμπαράστασης στον πρώην Γιουγκοσλάβο ηγέτη. Οι λαοί δε θα τους κάνουν το χατίρι. Ούτε θα κλείσουν τα μάτια, ούτε θα σκύψουν το κεφάλι.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ