Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... δημαρχιακά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ πόλη θα κάνει την Αθήνα, λέει ο Χρήστος Παπουτσής, και σ' αυτό το κομβικό σημείο συνίσταται το δημαρχιακό του όραμα. Εντάξει, δεν είναι και τίποτε δύσκολο: Λίγη κίνηση παραπάνω, μερικές δεκάδες χιλιάδες άστεγοι ακόμη, μια μικρή αύξηση της ανεργίας και η Αθήνα γίνεται μεμιάς Λονδίνο!

Ομως, βρε παιδί μου, είναι φοβερό το πώς λείπει από την επιχειρηματολογία και τις διαφημιστικές καμπάνιες των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας το θέμα των δημοτικών φόρων. Δεν το αναφέρουν ποτέ προεκλογικά. Το κακό, όμως, είναι ότι το θυμούνται αμέσως μετά τις εκλογές.

Κι έτσι που τους έχουν κάνει ξέρετε τους δήμους και με την πολιτική που ασκούν τα τελευταία 20 χρόνια, είναι μάλλον παρακλάδι των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και, μάλιστα, αυτών των φορολογικών εσόδων, παρά Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι περίφημες επιχορηγήσεις των κοινοτικών προγραμμάτων, κλπ. για τους δήμους. Πολύ χρήμα δε λέμε, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο δεν το βλέπουν ποτέ οι δημότες, εν αντιθέσει με μερικούς άλλους, τους ...εκλεκτούς, που το καλοβλέπουν και όχι μόνον.

ΤΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ επαφές είναι πάλι αυτές που κάνουν ο Παπανδρέου και ο Τζεμ; Αυτοί οι δυο, από τότε που έχουν αναλάβει, είναι γνωστό ότι ασκούνται τακτικά στα διπλωματικά ψαχουλέματα, μόνο που τώρα μας εγγυώνται και αποτελέσματα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας ψαχτούν όσο θέλουν, λοιπόν, μόνο που οι ...σύμμαχοί μας, του ΝΑΤΟ, ψάχνονται επίσης για το πώς θα μοιράσουν το Αιγαίο και θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν αυτή η ιστορία αφορά τις επαφές των δυο υπουργείων. Οι υπουργοί, βέβαια, μας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο, αλλά τους πιστεύετε;

Πάντως, το ένα δέκατο των «ερευνών», που γίνονται στα δυο υπουργεία Εξωτερικών, να γίνονταν στην περίφημη υφαλοκρηπίδα, θα είχαμε γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα - μέλος του ΟΠΕΚ, είναι βέβαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ