Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2002 - αριθ. φύλλου: 8270

ΕΕΔΥΕ
Μεθαύριο η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης θα πορευτούν μεθαύριο Κυριακή, στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, ενώ την ίδια μέρα ανάλογες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις και πορείες θα γίνουν στην Τρίπολη, στη Λάρισα και τις άλλες πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν σε άλλες πόλεις και το επόμενο Σαββατοκύριακο.


ΣΕΛ.  12   -   13

«ΔΡΑΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
STOP σε ΝΑΤΟ - ΕΕ

Συγκροτήθηκε χτες από δεκάδες φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος η επιτροπή Αθήνας της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Motion Team

Με κεντρικό σύνθημα «ΣΤΟΠ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» οι φορείς που συγκρότησαν την Κίνηση καλούν σε συστράτευση, σ' ένα συνεχή και όμορφο αγώνα, με όπλο τη λαϊκή αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση και την αλληλεγγύη, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και επίθεση του ιμπεριαλισμού και των υποστηρικτών του. Σταθμό σ' αυτόν τον αγώνα, σημειώνουν, μπορεί να αποτελέσει η σύνοδος της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη στις 20-21 Ιούνη του 2003, με πανελλαδική κινητοποίηση και αμφισβήτηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της ΕΕ και της νέας τάξης. Το κάλεσμα απευθύνεται στα κινήματα των εργατών, της νεολαίας, των ΕΒΕ και όλων όσοι αμφισβητούν τη νέα τάξη, που καλούνται να δώσουν μήνυμα απειθαρχίας και αντεπίθεσης. Τονίζουν ότι στόχος είναι αυτό το πολύμορφο κίνημα να ριζώνει και να αναπτύσσεται στους χώρους δουλιάς, τις συνοικίες. Σ' αυτό το κίνημα έχουν θέση όλοι όσοι δεν ανέχονται τη νέα τάξη, παρά τις όποιες διαφορές σε επιμέρους εκτιμήσεις


ΣΕΛ.  6   -   7

Απορρίφθηκε η «ναρκω-κουλτούρα»

Απορρίφθηκε χτες στη Βουλή η πρόταση νόμου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ (Βούγιας, Μπένος, Τατούλης, Δαμανάκη και Κουβέλης), που προτείνει ουσιαστικά την απελευθέρωση της χρήσης των ναρκωτικών και εθίζει τη νεολαία στην ιδεολογία της «ναρκω-κουλτούρας». Το πρόβλημα είναι πρωτίστως κοινωνικό και πολιτικό και έτσι μόνον μπορεί να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης. Νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι τα ναρκωτικά κάνουν θραύση στο στρατό, καθώς ένας στους τέσσερις στρατιώτες αναφέρουν επαφή με τα ναρκωτικές ουσίες (φωτό από Φεστιβάλ της ΚΝΕ).


ΣΕΛ.  38

Μεθοδεύσεις... .

Στην εκπομπή της Ελλης Στάη («ΑΝΤΕΝΝΑ») συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, όχι, όμως, και εκπρόσωπος του ΚΚΕ! Η κυρία Στάη προσκάλεσε μόνον τα κόμματα της διαχείρισης. Προσκάλεσε, ωστόσο, και κάποιον κύριο Βορίδη, εκπρόσωπο ενός, λέει, ακροδεξιού κόμματος!

Το ίδιο συνέβη και χτες («ΜΕΓΚΑ»), όπου ο έτερος ΠΑΣΟΚτζής, ο Ι. Πρετεντέρης, προσκάλεσε όλα, επίσης, τα κόμματα της διαχείρισης, όπως και η κυρία Στάη, όχι όμως και το ΚΚΕ! Αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση. Η είδηση - και εδώ - είναι ότι στην εκπομπή πήρε μέρος και κάποιος κύριος Βορίδης, που κατασκευάζει, είπαν, ακροδεξιό κόμμα!

Εμείς, βεβαίως, δε γνωρίζουμε, αν ο κύριος Βορίδης κατασκευάζει κόμμα, ή αν του το κατασκευάζουν!.. Διότι είναι λίγο δύσκολο να σκεφτεί κάποιος ότι ξαφνικά κάποια κανάλια θυμήθηκαν τον κύριο Βορίδη... Και του δίνουν βήμα, αν και εκπροσωπεί μόνον τον εαυτό του, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείουν (οι δημοκράτες...) το ΚΚΕ!

Βεβαίως, η συμπεριφορά τους είναι κατανοητή. Η παρουσία του ΚΚΕ στις εκπομπές τους θα χαλάσει τη σούπα. Και η σούπα πρέπει να σερβιριστεί, ώστε ο ανυποψίαστος να την καταπιεί άνετα. Ποια είναι η σούπα; Μα, ο... κίνδυνος της ακροδεξιάς!!! Που για να αντιμετωπιστεί πρέπει να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ! `Η, όσοι δε θέλουν το ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν τη ΝΔ! Για να ισχυροποιηθεί περισσότερο ο δικομματισμός και η κυριαρχία της πλουτοκρατίας και να χτυπηθεί το ΚΚΕ, η ιδέα του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου! Αρα, για να κλείσει κάθε διάδρομος διαφυγής των λαϊκών μαζών προς τη ριζοσπαστικοποίηση.

Οχι τίποτε άλλο, αλλά, βλέποντας όλα τούτα, μας έρχεται ο Μιτεράν στο νου, που ενίσχυε τον Λεπέν για να φτιάξει κόμμα, ώστε να νικηθεί η «επάρατος δεξιά» και να νικήσει ο ...σοσιαλισμός!

Ετσι λειτουργεί η αστική δικτατορία...



ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ- ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Η κυβέρνηση επενδύει σε σκηνικό κρίσης

Η κυβέρνηση αντί να απολογείται για την πολιτική της, επιχειρεί τώρα να αξιοποιήσει τις αρνητικές εξελίξεις σε ευρωστρατό, ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο της κινδυνολογίας, ώστε να χρησιμοποιήσει το δυσμενές κλίμα στο πεδίο των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων...


ΣΕΛ.  8   -   9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ