Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Γενάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8486

ΒΟΥΛΗ
Με έκδοση στις ΗΠΑ απειλούνται Ελληνες πολίτες

Μετά τις μελέτες για την ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, ένα ακόμα κραυγαλέο μέτρο ενίσχυσης του αυταρχικού οπλοστασίου καταστολής ενέκρινε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, κυρώνοντας την ψευδεπίγραφη διεθνή σύμβαση «για την καταστολή τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων»


ΣΕΛ.  3

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Κάλεσμα Π.Α.ΜΕ. ΠΡΟΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για πανελλαδική στάση εργασίας κατά του πολέμου

Στις 15 Φλεβάρη βγαίνουμε όλοι στο δρόμο. Εμποδίζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Το αντιπολεμικό αυτό μήνυμα στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους, γυναίκες και άντρες, στη νεολαία και στους συνταξιούχους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. καλεί όλους να σηκώσουν το ανάστημά τους στη νέα ιμπεριαλιστική καταιγίδα. Τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 15 Φλεβάρη, μπορεί και πρέπει να γίνουν τα λαϊκά δικαστήρια καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των δυνάμεων εκείνων που για το μοίρασμα των πετρελαίων στο Ιράκ, σπρώχνουν τον κόσμο στον όλεθρο.

Μπροστά στα αντιπολεμικά αυτά συλλαλητήρια, το ΠΑΜΕ καλεί τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να κηρύξουν στις 14 Φλεβάρη -παραμονή των διαδηλώσεων- 4ωρη στάση εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι με συνελεύσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλιάς, να ενημερωθούν, για να προετοιμαστεί καλύτερα η εργατική - λαϊκή συμμετοχή.

«Μαζέψτε υπογραφές, συντάξτε υπομνήματα, διαμαρτυρηθείτε», με αυτή την προτροπή, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί το λαό να εκφράσει με όποιο τρόπο μπορεί τη βούλησή του και την αντίθεσή του, στο μακελειό που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές. Με αιχμή τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο διοργανώνεται και η πανελλαδική απεργία στις 20 Μάρτη.


ΣΕΛ.  9   -   12

Sportidea

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Και νέα... κάθαρση εξαγγέλλει η κυβέρνηση

Δεν μπορεί να υπάρξει κάθαρση από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που δημιούργησαν και συντήρησαν με την πολιτική τους τη σημερινή κατάσταση, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις χτεσινές εξαγγελίες των κ.κ. Βενιζέλου και Λιάνη, περί άμεσης εξυγίανσης στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τονίζει, ότι το θέμα του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού πρέπει να γίνει υπόθεση της λαϊκής πάλης, που θα στρέφεται κατά της εμπορευματοποίησης του (φωτό αρχείου)


ΣΕΛ.  35



ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΙΡΑΚ
«Στην τελική ευθεία»...

Στην τελική της φάση εισέρχεται, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, η κρίση με το Ιράκ


ΣΕΛ.  10   -   11
ΑΛΙΕΙΑ
Νέοι περιορισμοί και πλαφόν

Νέους ασφυκτικούς περιορισμούς στην αλιευτική δραστηριότητα των Ελλήνων ψαράδων και πλαφόν σε αρκετά είδη αλιευμάτων, σχεδιάζει να βάλει μπρος η ΕΕ, στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, για τη Μεσόγειο


ΣΕΛ.  20   -   21
ΒΟΥΠΡΕΝΟΡΦΙΝΗ
Το τούνελ της «χημικής καταστολής»

Αντίθετοι οι φορείς της πρόληψης και αντιμετώπισης των ναρκωτικών και άλλες μαζικές οργανώσεις στην απόφαση του υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση του υποκατάστατου της βουπρενορφίνης, όπως και στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική «μείωσης της βλάβης»


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ