Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9111

ΔΙΠΛΟ ΛΑΪΚΟ «ΟΧΙ» σε «ευρωσύνταγμα» και Ευρωπαϊκή Ενωση
  • Οι υποστηρικτές του «ευρωσυντάγματος», ανάμεσά τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δε λένε την αλήθεια στο λαό. Κρύβουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και σκοπό, και επιχειρούν να παραπλανήσουν και να παγιδεύσουν.
  • Με το «ευρωσύνταγμα» η ΕΕ δεν εξελίσσεται προς όφελος των λαών. Το «ευρωσύνταγμα» μετατρέπει την ΕΕ σε μια ακόμα πιο αντιδραστική ένωση, θωρακίζει περισσότερο τη δικτατορία του κεφαλαίου.
  • Η εναντίωση του ΚΚΕ στο «ευρωσύνταγμα» εναρμονίζεται απολύτως με τη γενική θέση του για καταδίκη και ανατροπή των αντιλαϊκών συνθηκών, με την αξιοποίηση κάθε μορφής δράσης που εκφράζει αντίσταση και πίεση, μια από τις οποίες είναι και το δημοψήφισμα.
  • Σκορπίζουν αυταπάτες όσοι συνοδεύουν την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο «ευρωσύνταγμα» με την επιδίωξη να διαμορφωθεί δήθεν ένα «ευρωσύνταγμα» φιλολαϊκό. Εμπαίζουν το λαό όσοι προσπαθούν να διαχωρίσουν την ΕΕ από τις συνθήκες που αυτή υιοθετεί και στηρίζει.
  • Η ΕΕ δεν έχει στόχο την ενοποίηση της Ευρώπης προς όφελος των λαών, αλλά την ενοποίηση των δυνάμεων της εκμετάλλευσης και καταπίεσης σε βάρος τους, τον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ, για το πώς θα μοιράζονται τον πλούτο των λαών, πώς θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές και τις σφαίρες επιρροής.

ΣΕΛ.  3

Associated Press

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Ενα ακόμη φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Πικρό και φονικό το χάραμα για τους κατοίκους της επαρχίας Κερμάν στο Νοτιοανατολικό Ιράν και οι μνήμες από τον πολύνεκρο σεισμό του Μπαμ στοίχειωσαν πάλι τους Ιρανούς. Το χτύπημα του Εγκέλαδου άφησε πίσω του - σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία - τουλάχιστον 500 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες άστεγους. Σαράντα χωριά ισοπεδώθηκαν, στους ορεινούς όγκους της επαρχίας, αφού τα πλίνθινα σπίτια δεν άντεξαν το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ


ΣΕΛ.  20   -   21


ΝΑΤΟ - ΕΕ
Κοινό μέτωπο κατά των λαών

Το παλιό σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» επαναβεβαίωσαν οι Σύνοδοι Κορυφής ΗΠΑ - ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες


ΣΕΛ.  10   -   11
ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Ερχεται νέο κύμα ανατιμήσεων

Νέες τιμές, σε μια σειρά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης, αυξημένες μέχρι και 24%, ετοιμάζονται να αναρτήσουν στα ράφια τα σούπερ μάρκετ


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ