Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9567

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
Μέτρα στήριξης των ΕΒΕ σε αντίθεση με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

H φιλομονοπωλιακή πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, της σημερινής κυβέρνησης, όπως και αυτών του ΠΑΣΟΚ, διευκολύνει τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση σε όλους τους κλάδους, εκτοπίζοντας τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους από την αγορά και την παραγωγή. Συγκεκριμένα μέτρα στήριξής τους πρότειναν οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επερώτησης του Κόμματος.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ μέχρι 280% στα διόδια

Προαναγγέλθηκαν χτες από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για τις αρχές του 2007 και αποτελούν προικοδοσία ελληνικών και ξένων κατασκευαστικών εταιρειών, ενώ θα πυροδοτήσουν αυξήσεις σε πολλές υπηρεσίες

Σημαντικές αυξήσεις στην τιμή των διοδίων στους εθνικούς οδικούς άξονες της χώρας, από τις αρχές του νέου χρόνου, προανήγγειλε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί η υπογραφή μιας ακόμη «σύμβασης παραχώρησης», αυτής του τμήματος Ράχες Φθιώτιδας - Κλειδί Ημαθίας. Οι διαδικασίες γι'αυτές τις συμβάσεις ξεκίνησαν επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οι αυξήσεις αυτές στην πραγματικότητα θα γίνουν για να προικοδοτηθούν ελληνικές και ξένες ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες, που θα εκμεταλλεύονται τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους για 30 τουλάχιστον χρόνια, εξασφαλίζοντας σίγουρη και πλουσιοπάροχη ετήσια κερδοφορία.

Οι αυξήσεις, βέβαια, αυτές δε θα έχουν επίπτωση μόνο στην τσέπη των οδηγών, αλλά και ευρύτερα σε όλα τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, καθώς αναμένεται να πυροδοτήσουν αυξήσεις σε πολλές υπηρεσίες, όπως π.χ. στα εισιτήρια των λεωφορείων, αλλά και στα προϊόντα που μεταφέρονται μέσω του οδικού δικτύου.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΣΤΕΚΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Τσάι από κάνναβη... και με απόκρυψη του κινδύνου...

Σε προϊόν από κάνναβη (κρύο τσάι) που διατίθεται στην ελληνική αγορά, εκτός από το ότι επιχειρείται η αποενοχοποίηση της κάνναβης και των υποτιθέμενων «μαλακών» ναρκωτικών στις νεανικές συνειδήσεις μέσα από διάφορα προϊόντα, αποκρύβεται και το ότι απαγορεύεται η κατανάλωση από παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και η δοσολογία για τους ενήλικες, στην ελληνική μετάφραση των οδηγιών που περιέχει το σκεύασμα, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα και δικαιολογημένη ανησυχία... (Στη φωτ. το κουτί κρύου τσαγιού - κάνναβης και οι οδηγίες στα τσέχικα, όπου αναγράφονται όσα δεν αναφέρονται στην ελληνική μετάφραση των οδηγιών).


ΣΕΛ.  3

Συναίνεση ΣΕΒ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΓΣΕΕ κλπ.

«Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συναίνεση στο υπόβαθρο από αυτή που φαίνεται όταν μας βάζετε τις κάμερες. Δεν μπορούμε να τα πούμε όλα γιατί μπορεί να παρεξηγηθούμε. Υπάρχει μεγαλύτερη συναίνεση τόσο με τα κόμματα όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους»! Αυτό σημείωσε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, σε «πηγαδάκι» δημοσιογράφων, λίγα λεπτά, μετά τις επίσημες δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου, με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων, βέβαια, δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, απ' αυτό που καθημερινά νιώθει στο πετσί του ο ελληνικός λαός. Την ουσιαστική συμφωνία ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και «εταίρων» στις αντιλαϊκές επιλογές, μασκαρεμένη με ανούσιες κοκορομαχίες. Τα 77 λεπτά του ευρώ αύξηση τη μέρα, που όλοι αυτοί συμφώνησαν να πάρουν οι εργαζόμενοι, τα λένε όλα...



ΔΗΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο ΣΥΝ «αγκαλιά» με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, αποκαλύπτεται η συνεργασία του ΣΥΝ με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αναλυτικά οι δήμοι και οι κοινότητες της Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν συμφωνίες με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ