Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9584

Απαιτείται ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του εργατικού λαϊκού κινήματος

Αλέκα Παπαρήγα στο ραδιόφωνο του ΑΛΦΑ: Το πρόβλημα της διαφθοράς και των σκανδάλων είναι υπαρκτό, δεν το αθωώνουμε, αλλά βολεύει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέσα στην προεκλογική περίοδο, ώστε τα κοινωνικά προβλήματα να περάσουν σε δεύτερη μοίρα

Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση τάχα της διαφθοράς, κατέθεσε χτες η κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε επίσης 9 προτάσεις για το ίδιο ζήτημα. Αλλά τόσο το νομοσχέδιο όσο και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του φαινομένου ενώ προσλαμβάνουν και προεκλογικό χαρακτήρα. «Η διαφθορά και τα σκάνδαλα υποθάλπονται από την ίδια τη νομοθεσία της ΕΕ και την ελληνική, που προβλέπουν συμπράξεις επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι καθορίζουν τις συνθήκες της "ελεύθερης αγοράς"», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Αγκαλιάζουν με γοργούς ρυθμούς όλα τα επίπεδα λειτουργίας του συστήματος, αφού ενισχύουν την κερδοφορία και την ισχυροποίηση των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Κάθε μέτρο σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι παρά φύλλο συκής της διαφθοράς, πρώτα από όλα στα κέντρα εξουσίας. Οι εργαζόμενοι δε φτάνει μόνο να αγανακτούν απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η διαφθορά είναι πολιτικό ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουν αποδυναμώνοντας πολιτικά και τα δυο κόμματα της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  11  -   13

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ , ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στον αγώνα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Δυναμικά διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές ενάντια στα σχέδια για Παιδεία - υπηρέτη του μεγάλου κεφαλαίου. Στον αγώνα για την κλιμάκωση της απεργίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με περιεχόμενο που θα στρέφεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και που θα απαντά στις πραγματικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, έχουν ριχτεί οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ και συνολικά οι ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  19


ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τέλος οι δημοτικοί φόροι

Την απαλλαγή από δημοτικούς φόρους για τις πολύτεκνες οικογένειες, τους απόρους και τα άτομα με αναπηρίες, αποφάσισε η δημοτική αρχή Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, που έχει κομμουνιστή δήμαρχο. Το «πάγωμα» των δημοτικών τελών είχε ξεκινήσει από το 2003.


ΣΕΛ.  3
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη

Αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη οι επί της ουσίας εργασίες της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την επί το αντιδραστικότερο αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΜΑΤ χτύπησαν απεργούς της ζώνης

Σε διατεταγμένη υπηρεσία, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν τη συγκέντρωση εργατοτεχνιτών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης έξω από τα δικαστήρια όπου διεξάγονταν η δίκη για το έγκλημα θανάτου των 5 συναδέλφων τους που ανατινάχτηκαν μαζί με το δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ».


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ