Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9590

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Οι σημαίες πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, του ΚΚΕ, θα υπάρχουν παντού

«Δεν πήγαμε φυλακές και εξορίες, δεν τουφεκίστηκε τόσος κόσμος για να ξαναγυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές. Οι σημαίες της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, οι σημαίες του Κόμματος πρέπει να υπάρχουν παντού», σχολίασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με τις δηλώσεις Σουφλιά για την κατάργηση των παρατάξεων και της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στο δημόσιο τομέα, ευθεία βολή κατά της ελεύθερης δράσης.


ΣΕΛ.  3

Κριτήριο ψήφου η ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ στις τοπικές εκλογές
  • Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, χτες, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας
  • Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με καθηγητές, γονείς, φοιτητές κι εργαζόμενους διαδήλωσαν χτες, για μια ακόμα φορά, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Να γίνει η Παιδεία υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, μέσα από ένα παλλαϊκό μέτωπο. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις. Πρέπει να ανατραπεί. Για να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στα σχολεία, για να δίνει το σχολειό μόρφωση σε όλα τα παιδιά του λαού.

Η Παιδεία να αποτελέσει ένα από τα βασικά κριτήρια ψήφου στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με τα οποία μπορεί και πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική που τη θέλει προσαρμοσμένη στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση στο κατάμεστο θεατράκι του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας. Τόνισε ακόμη ότι ο στόχος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο η κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά και η ιδεολογική χειραγώγηση του λαού.


ΣΕΛ.  9

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Στο σκαμνί του δικαστηρίου ο Δ. Αγκαβανάκης

Για την ανάρτηση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού πανό της φωτογραφίας, στην Ακρόπολη από το ΠΑΜΕ στις 15 Φλεβάρη 2003, μέρα συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα ενάντια στη δολοφονική επέμβαση κατά του Ιράκ, σέρνεται στο σκαμνί του δικαστηρίου η πρωτοπόρα δράση. Στις 2 Νοέμβρη ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, κλήθηκε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο με την κατηγορία - πρόσχημα για καταστροφή δύο λουκέτων και «παράνομη» είσοδο στο χώρο της Ακρόπολης...


ΣΕΛ.  8

Για γέλια και για κλάματα...

Μετά τον Μανώλη, τον Καρατζαφέρη και τον Κακαουνάκη, πήρε τη σκυτάλη η εφημερίδα «Αυγή», για να αναφερθεί στην υποτιθέμενη σχέση του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός»!! Τέτοια κατάντια...

Το ΚΚΕ, λένε ή σαφώς υπονοούν, επειδή έχει μετοχές στην εταιρεία του παραπάνω, δεν εμπόδισε(!) την εξαγορά της εταιρείας από τον ΟΤΕ!..

Μετά τα κότερα του Χ. Φλωράκη, που σε άλλα χρόνια παρήγαγαν διάφοροι, ήρθαν τώρα και οι μετοχές! Τι θέλουν να πουν; Οτι μέσα στη βρώμα που αναδύεται από κάθε πόρο του συστήματος, δε βρίσκονται μόνον οι άλλοι, βρίσκεται και το ΚΚΕ!..

Λοιπόν, κύριοι;

Αν υπάρχει ένα κόμμα, που τάσσεται σταθερά υπέρ της κοινωνικοποίησης και του ΟΤΕ και υπέρ της δημιουργίας ενός αποκλειστικά δημόσιου και ενιαίου τομέα τηλεπικοινωνιών, αυτό το κόμμα είναι το ΚΚΕ.

Αν υπάρχει ένα κόμμα, που στηλιτεύει τη σαπίλα του συστήματος και καλεί σε δράση κατά της πολιτικής που το υπηρετεί και για την ανατροπή της, αυτό το κόμμα είναι το ΚΚΕ.

Αν υπάρχει ένα κόμμα, που εξαρχής και σήμερα έλεγε και λέει «ούτε μια μετοχή στους ιδιώτες», αυτό είναι το ΚΚΕ.

Αλλά είσαστε για γέλια. Και, κυρίως, για κλάματα.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ