Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κριτήριο ψήφου η ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ στις τοπικές εκλογές
  • Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, χτες, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας
  • Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με καθηγητές, γονείς, φοιτητές κι εργαζόμενους διαδήλωσαν χτες, για μια ακόμα φορά, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Να γίνει η Παιδεία υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, μέσα από ένα παλλαϊκό μέτωπο. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις. Πρέπει να ανατραπεί. Για να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στα σχολεία, για να δίνει το σχολειό μόρφωση σε όλα τα παιδιά του λαού.

Η Παιδεία να αποτελέσει ένα από τα βασικά κριτήρια ψήφου στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, με τα οποία μπορεί και πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική που τη θέλει προσαρμοσμένη στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση στο κατάμεστο θεατράκι του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας. Τόνισε ακόμη ότι ο στόχος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο η κερδοφορία του κεφαλαίου, αλλά και η ιδεολογική χειραγώγηση του λαού.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ