Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ετοιμοι για κινητοποιήσεις

Πανθεσσαλική σύσκεψη κτηνοτρόφων σήμερα, στις 10.30 π.μ., στη Λάρισα

Ετοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, αντιδρώντας στη μεγάλη μείωση της τιμής του γάλακτος, την οποία επέβαλαν οι γαλακτοβιομηχανίες. Αποφάσεις για τον τόπο και το χρόνο των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να πάρουν σήμερα, στην πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιούν, στις 10.30 π.μ., στη Λάρισα. Η πρόταση που θα τεθεί στη σύσκεψη είναι η διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στις 9 Οκτώβρη.

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας είναι ιδιαίτερα αγανακτισμένοι και οργισμένοι με τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αρνείται, ουσιαστικά, ακόμα και να τους συναντήσει. Κι αυτό γιατί, ο μεν υπουργός Ευαγ. Μπασιάκος αρνείται να τους δεχτεί, ο δε υφυπουργός Αλ. Κοντός αν και είπε ότι δέχεται να τους συναντήσει, προκλητικά έθεσε ως προϋπόθεση τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που θα συζητηθούν «να συμβαδίζουν με την εθνική, αλλά και κοινοτική νομοθεσία»! Αξίωσε από τους κτηνοτρόφους, ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, να σταματήσουν να εναντιώνονται στην πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία προωθεί την κερδοσκοπική ασυδοσία και στηρίζει τη ληστεία των γαλακτοβιομηχάνων σε βάρος παραγωγών - καταναλωτών.

Ο κτηνοτροφικός κόσμος διαμηνύει την απόφασή του να προχωρήσει σε δυναμικούς αγώνες ενάντια σ' αυτή την πολιτική και κόντρα στη συναινετική στάση των «γαλαζοπράσινων» ηγετικών πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου, όπως του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Λάρισας, που δεν ήθελε να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης και τώρα αναγκάζεται, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις των κτηνοτρόφων, να δηλώσει ότι είναι υπέρ των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ